ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜ GEKA İLE DÜNYAYA AÇILIYOR
GEKA’nın organizasyonu ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile Zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla yürütülen etkinlik, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği toplantısı ile eşzamanlı gerçekleştirildi.
Bunun yanında etki ve görünürlüğün artırılması amacıyla Didim Zeytin Festivali ile birleştirilen etkinliğin festival kısmı, 20 Ekim tarihinde Garden Of Sun Hotel'de saat 14.00'daki oturumla başladı. Açılışa, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RECOMED) Başkanı Enrıco Lupi ve birlik üyeleri, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, GEKA uzmanları, Uluslararası Zeytin Konseyi Başkan Yardımcısı Ender Gündüz, Tunus Zeytin Araştırma Enstitüsünden Naziha Kamoun, Tunus Ulusal Tarım Araştırma Enstitüsünden Raoudha Khald, Arnavutluk Zeytin Araştırma Temsilcisi Piro Pıca, Fas Ulusal Zeytin Temsilcisi ve Meknes Belediye Başkanı Ahmed Hilal, Fas Zeytin Araştırma Temsilcileri Noureddine Ouazzanı ve Ahmed Chegdali, İspanya'dan İşyeri temsilcileri Sofiane Ariba ile birlikte ilçede bulunan dernek ve oda temsilcileri ile ilgili üreticiler katıldı.
Alternatif turizm kapsamında Didim’in dünyada ve Türkiye’de tanıtımına katkı sağlaması, turizmin çeşitliliğini arttırması ve Zeytinyağı Sektöründe Faaliyet Gösteren firmaların uluslararası bağlantılar kurmasının amaçlandığı etkinlik, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrico Lupi’nin gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Özellikle “Birlik üyelerinin zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırmak, ekonomik değerini yükseltmek, dış pazara açılmak ve en önemlisi de UNESCO tarafından desteklenen 'Akdeniz diyeti' olarak bilinen beslenme tarzını insanlığa yayılması gerektiğinin altının çizildiği açılış konuşmalarının ardından birlik üyelerinin deneyimlerini aktardıkları sunumlara geçildi.
Ajansımız koordinasyonuyla düzenlenen ve etkinliğin bir diğer ayağı olan eşleştirme aktivitesinde ise, yurt içi ve yurt dışından etkinliğe katılan firma temsilcileri bir araya getirilerek yatırım odaklı çalışmaların ilk adımları atıldı. Eşleştirme aktivitesi kapsamında başvuruda bulunan firma temsilcilerine yeni bağlantılar kurma noktasında fırsatlar sunulurken aktivite sonrası firmalar etkinliğin çok olumlu geçtiği yönünde görüş birliğine vardılar.
Organizasyonun ikinci gününde ise Fevzi Paşa Mahallesinde zeytin hasadının başlatılmasının ardından Didim’in en yaşlı zeytin ağacına sembolik olarak günün önemini ve anlamını belirtir bir plaket çakıldı. Daha sonra Söke –Sazlıköy’deki Oliva Zeytinyağı Seroliva firmasına düzenlenen teknik gezi ile devam eden etkinlik Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RE.C.O.MED) üyeleri ve katılımcı firmaların ülkelerine uğurlanmasıyla son buldu.
GEKA’nın organizasyonu ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile Zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla yürütülen etkinlik, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği toplantısı ile eşzamanlı gerçekleştirildi.
Bunun yanında etki ve görünürlüğün artırılması amacıyla Didim Zeytin Festivali ile birleştirilen etkinliğin festival kısmı, 20 Ekim tarihinde Garden Of Sun Hotel'de saat 14.00'daki oturumla başladı. Açılışa, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RECOMED) Başkanı Enrıco Lupi ve birlik üyeleri, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, GEKA uzmanları, Uluslararası Zeytin Konseyi Başkan Yardımcısı Ender Gündüz, Tunus Zeytin Araştırma Enstitüsünden Naziha Kamoun, Tunus Ulusal Tarım Araştırma Enstitüsünden Raoudha Khald, Arnavutluk Zeytin Araştırma Temsilcisi Piro Pıca, Fas Ulusal Zeytin Temsilcisi ve Meknes Belediye Başkanı Ahmed Hilal, Fas Zeytin Araştırma Temsilcileri Noureddine Ouazzanı ve Ahmed Chegdali, İspanya'dan İşyeri temsilcileri Sofiane Ariba ile birlikte ilçede bulunan dernek ve oda temsilcileri ile ilgili üreticiler katıldı.
Alternatif turizm kapsamında Didim’in dünyada ve Türkiye’de tanıtımına katkı sağlaması, turizmin çeşitliliğini arttırması ve Zeytinyağı Sektöründe Faaliyet Gösteren firmaların uluslararası bağlantılar kurmasının amaçlandığı etkinlik, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrico Lupi’nin gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Özellikle “Birlik üyelerinin zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırmak, ekonomik değerini yükseltmek, dış pazara açılmak ve en önemlisi de UNESCO tarafından desteklenen 'Akdeniz diyeti' olarak bilinen beslenme tarzını insanlığa yayılması gerektiğinin altının çizildiği açılış konuşmalarının ardından birlik üyelerinin deneyimlerini aktardıkları sunumlara geçildi.
Ajansımız koordinasyonuyla düzenlenen ve etkinliğin bir diğer ayağı olan eşleştirme aktivitesinde ise, yurt içi ve yurt dışından etkinliğe katılan firma temsilcileri bir araya getirilerek yatırım odaklı çalışmaların ilk adımları atıldı. Eşleştirme aktivitesi kapsamında başvuruda bulunan firma temsilcilerine yeni bağlantılar kurma noktasında fırsatlar sunulurken aktivite sonrası firmalar etkinliğin çok olumlu geçtiği yönünde görüş birliğine vardılar.
Organizasyonun ikinci gününde ise Fevzi Paşa Mahallesinde zeytin hasadının başlatılmasının ardından Didim’in en yaşlı zeytin ağacına sembolik olarak günün önemini ve anlamını belirtir bir plaket çakıldı. Daha sonra Söke –Sazlıköy’deki Oliva Zeytinyağı Seroliva firmasına düzenlenen teknik gezi ile devam eden etkinlik Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RE.C.O.MED) üyeleri ve katılımcı firmaların ülkelerine uğurlanmasıyla son buldu.
GEKA’nın organizasyonu ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile Zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla yürütülen etkinlik, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği toplantısı ile eşzamanlı gerçekleştirildi.
Bunun yanında etki ve görünürlüğün artırılması amacıyla Didim Zeytin Festivali ile birleştirilen etkinliğin festival kısmı, 20 Ekim tarihinde Garden Of Sun Hotel'de saat 14.00'daki oturumla başladı. Açılışa, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RECOMED) Başkanı Enrıco Lupi ve birlik üyeleri, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, GEKA uzmanları, Uluslararası Zeytin Konseyi Başkan Yardımcısı Ender Gündüz, Tunus Zeytin Araştırma Enstitüsünden Naziha Kamoun, Tunus Ulusal Tarım Araştırma Enstitüsünden Raoudha Khald, Arnavutluk Zeytin Araştırma Temsilcisi Piro Pıca, Fas Ulusal Zeytin Temsilcisi ve Meknes Belediye Başkanı Ahmed Hilal, Fas Zeytin Araştırma Temsilcileri Noureddine Ouazzanı ve Ahmed Chegdali, İspanya'dan İşyeri temsilcileri Sofiane Ariba ile birlikte ilçede bulunan dernek ve oda temsilcileri ile ilgili üreticiler katıldı.
Alternatif turizm kapsamında Didim’in dünyada ve Türkiye’de tanıtımına katkı sağlaması, turizmin çeşitliliğini arttırması ve Zeytinyağı Sektöründe Faaliyet Gösteren firmaların uluslararası bağlantılar kurmasının amaçlandığı etkinlik, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrico Lupi’nin gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Özellikle “Birlik üyelerinin zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırmak, ekonomik değerini yükseltmek, dış pazara açılmak ve en önemlisi de UNESCO tarafından desteklenen 'Akdeniz diyeti' olarak bilinen beslenme tarzını insanlığa yayılması gerektiğinin altının çizildiği açılış konuşmalarının ardından birlik üyelerinin deneyimlerini aktardıkları sunumlara geçildi.
Ajansımız koordinasyonuyla düzenlenen ve etkinliğin bir diğer ayağı olan eşleştirme aktivitesinde ise, yurt içi ve yurt dışından etkinliğe katılan firma temsilcileri bir araya getirilerek yatırım odaklı çalışmaların ilk adımları atıldı. Eşleştirme aktivitesi kapsamında başvuruda bulunan firma temsilcilerine yeni bağlantılar kurma noktasında fırsatlar sunulurken aktivite sonrası firmalar etkinliğin çok olumlu geçtiği yönünde görüş birliğine vardılar.
Organizasyonun ikinci gününde ise Fevzi Paşa Mahallesinde zeytin hasadının başlatılmasının ardından Didim’in en yaşlı zeytin ağacına sembolik olarak günün önemini ve anlamını belirtir bir plaket çakıldı. Daha sonra Söke –Sazlıköy’deki Oliva Zeytinyağı Seroliva firmasına düzenlenen teknik gezi ile devam eden etkinlik Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RE.C.O.MED) üyeleri ve katılımcı firmaların ülkelerine uğurlanmasıyla son buldu.
GEKA’nın organizasyonu ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile Zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla yürütülen etkinlik, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği toplantısı ile eşzamanlı gerçekleştirildi.
Bunun yanında etki ve görünürlüğün artırılması amacıyla Didim Zeytin Festivali ile birleştirilen etkinliğin festival kısmı, 20 Ekim tarihinde Garden Of Sun Hotel'de saat 14.00'daki oturumla başladı. Açılışa, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RECOMED) Başkanı Enrıco Lupi ve birlik üyeleri, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, GEKA uzmanları, Uluslararası Zeytin Konseyi Başkan Yardımcısı Ender Gündüz, Tunus Zeytin Araştırma Enstitüsünden Naziha Kamoun, Tunus Ulusal Tarım Araştırma Enstitüsünden Raoudha Khald, Arnavutluk Zeytin Araştırma Temsilcisi Piro Pıca, Fas Ulusal Zeytin Temsilcisi ve Meknes Belediye Başkanı Ahmed Hilal, Fas Zeytin Araştırma Temsilcileri Noureddine Ouazzanı ve Ahmed Chegdali, İspanya'dan İşyeri temsilcileri Sofiane Ariba ile birlikte ilçede bulunan dernek ve oda temsilcileri ile ilgili üreticiler katıldı.
Alternatif turizm kapsamında Didim’in dünyada ve Türkiye’de tanıtımına katkı sağlaması, turizmin çeşitliliğini arttırması ve Zeytinyağı Sektöründe Faaliyet Gösteren firmaların uluslararası bağlantılar kurmasının amaçlandığı etkinlik, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrico Lupi’nin gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Özellikle “Birlik üyelerinin zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırmak, ekonomik değerini yükseltmek, dış pazara açılmak ve en önemlisi de UNESCO tarafından desteklenen 'Akdeniz diyeti' olarak bilinen beslenme tarzını insanlığa yayılması gerektiğinin altının çizildiği açılış konuşmalarının ardından birlik üyelerinin deneyimlerini aktardıkları sunumlara geçildi.
Ajansımız koordinasyonuyla düzenlenen ve etkinliğin bir diğer ayağı olan eşleştirme aktivitesinde ise, yurt içi ve yurt dışından etkinliğe katılan firma temsilcileri bir araya getirilerek yatırım odaklı çalışmaların ilk adımları atıldı. Eşleştirme aktivitesi kapsamında başvuruda bulunan firma temsilcilerine yeni bağlantılar kurma noktasında fırsatlar sunulurken aktivite sonrası firmalar etkinliğin çok olumlu geçtiği yönünde görüş birliğine vardılar.
Organizasyonun ikinci gününde ise Fevzi Paşa Mahallesinde zeytin hasadının başlatılmasının ardından Didim’in en yaşlı zeytin ağacına sembolik olarak günün önemini ve anlamını belirtir bir plaket çakıldı. Daha sonra Söke –Sazlıköy’deki Oliva Zeytinyağı Seroliva firmasına düzenlenen teknik gezi ile devam eden etkinlik Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RE.C.O.MED) üyeleri ve katılımcı firmaların ülkelerine uğurlanmasıyla son buldu.
GEKA’nın organizasyonu ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile Zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla yürütülen etkinlik, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği toplantısı ile eşzamanlı gerçekleştirildi.
Bunun yanında etki ve görünürlüğün artırılması amacıyla Didim Zeytin Festivali ile birleştirilen etkinliğin festival kısmı, 20 Ekim tarihinde Garden Of Sun Hotel'de saat 14.00'daki oturumla başladı. Açılışa, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RECOMED) Başkanı Enrıco Lupi ve birlik üyeleri, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, GEKA uzmanları, Uluslararası Zeytin Konseyi Başkan Yardımcısı Ender Gündüz, Tunus Zeytin Araştırma Enstitüsünden Naziha Kamoun, Tunus Ulusal Tarım Araştırma Enstitüsünden Raoudha Khald, Arnavutluk Zeytin Araştırma Temsilcisi Piro Pıca, Fas Ulusal Zeytin Temsilcisi ve Meknes Belediye Başkanı Ahmed Hilal, Fas Zeytin Araştırma Temsilcileri Noureddine Ouazzanı ve Ahmed Chegdali, İspanya'dan İşyeri temsilcileri Sofiane Ariba ile birlikte ilçede bulunan dernek ve oda temsilcileri ile ilgili üreticiler katıldı.
Alternatif turizm kapsamında Didim’in dünyada ve Türkiye’de tanıtımına katkı sağlaması, turizmin çeşitliliğini arttırması ve Zeytinyağı Sektöründe Faaliyet Gösteren firmaların uluslararası bağlantılar kurmasının amaçlandığı etkinlik, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrico Lupi’nin gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Özellikle “Birlik üyelerinin zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırmak, ekonomik değerini yükseltmek, dış pazara açılmak ve en önemlisi de UNESCO tarafından desteklenen 'Akdeniz diyeti' olarak bilinen beslenme tarzını insanlığa yayılması gerektiğinin altının çizildiği açılış konuşmalarının ardından birlik üyelerinin deneyimlerini aktardıkları sunumlara geçildi.
Ajansımız koordinasyonuyla düzenlenen ve etkinliğin bir diğer ayağı olan eşleştirme aktivitesinde ise, yurt içi ve yurt dışından etkinliğe katılan firma temsilcileri bir araya getirilerek yatırım odaklı çalışmaların ilk adımları atıldı. Eşleştirme aktivitesi kapsamında başvuruda bulunan firma temsilcilerine yeni bağlantılar kurma noktasında fırsatlar sunulurken aktivite sonrası firmalar etkinliğin çok olumlu geçtiği yönünde görüş birliğine vardılar.
Organizasyonun ikinci gününde ise Fevzi Paşa Mahallesinde zeytin hasadının başlatılmasının ardından Didim’in en yaşlı zeytin ağacına sembolik olarak günün önemini ve anlamını belirtir bir plaket çakıldı. Daha sonra Söke –Sazlıköy’deki Oliva Zeytinyağı Seroliva firmasına düzenlenen teknik gezi ile devam eden etkinlik Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RE.C.O.MED) üyeleri ve katılımcı firmaların ülkelerine uğurlanmasıyla son buldu.
GEKA’nın organizasyonu ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile Zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla yürütülen etkinlik, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği toplantısı ile eşzamanlı gerçekleştirildi.
Bunun yanında etki ve görünürlüğün artırılması amacıyla Didim Zeytin Festivali ile birleştirilen etkinliğin festival kısmı, 20 Ekim tarihinde Garden Of Sun Hotel'de saat 14.00'daki oturumla başladı. Açılışa, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RECOMED) Başkanı Enrıco Lupi ve birlik üyeleri, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, GEKA uzmanları, Uluslararası Zeytin Konseyi Başkan Yardımcısı Ender Gündüz, Tunus Zeytin Araştırma Enstitüsünden Naziha Kamoun, Tunus Ulusal Tarım Araştırma Enstitüsünden Raoudha Khald, Arnavutluk Zeytin Araştırma Temsilcisi Piro Pıca, Fas Ulusal Zeytin Temsilcisi ve Meknes Belediye Başkanı Ahmed Hilal, Fas Zeytin Araştırma Temsilcileri Noureddine Ouazzanı ve Ahmed Chegdali, İspanya'dan İşyeri temsilcileri Sofiane Ariba ile birlikte ilçede bulunan dernek ve oda temsilcileri ile ilgili üreticiler katıldı.
Alternatif turizm kapsamında Didim’in dünyada ve Türkiye’de tanıtımına katkı sağlaması, turizmin çeşitliliğini arttırması ve Zeytinyağı Sektöründe Faaliyet Gösteren firmaların uluslararası bağlantılar kurmasının amaçlandığı etkinlik, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrico Lupi’nin gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Özellikle “Birlik üyelerinin zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırmak, ekonomik değerini yükseltmek, dış pazara açılmak ve en önemlisi de UNESCO tarafından desteklenen 'Akdeniz diyeti' olarak bilinen beslenme tarzını insanlığa yayılması gerektiğinin altının çizildiği açılış konuşmalarının ardından birlik üyelerinin deneyimlerini aktardıkları sunumlara geçildi.
Ajansımız koordinasyonuyla düzenlenen ve etkinliğin bir diğer ayağı olan eşleştirme aktivitesinde ise, yurt içi ve yurt dışından etkinliğe katılan firma temsilcileri bir araya getirilerek yatırım odaklı çalışmaların ilk adımları atıldı. Eşleştirme aktivitesi kapsamında başvuruda bulunan firma temsilcilerine yeni bağlantılar kurma noktasında fırsatlar sunulurken aktivite sonrası firmalar etkinliğin çok olumlu geçtiği yönünde görüş birliğine vardılar.
Organizasyonun ikinci gününde ise Fevzi Paşa Mahallesinde zeytin hasadının başlatılmasının ardından Didim’in en yaşlı zeytin ağacına sembolik olarak günün önemini ve anlamını belirtir bir plaket çakıldı. Daha sonra Söke –Sazlıköy’deki Oliva Zeytinyağı Seroliva firmasına düzenlenen teknik gezi ile devam eden etkinlik Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RE.C.O.MED) üyeleri ve katılımcı firmaların ülkelerine uğurlanmasıyla son buldu.
GEKA’nın organizasyonu ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile Zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla yürütülen etkinlik, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği toplantısı ile eşzamanlı gerçekleştirildi.
Bunun yanında etki ve görünürlüğün artırılması amacıyla Didim Zeytin Festivali ile birleştirilen etkinliğin festival kısmı, 20 Ekim tarihinde Garden Of Sun Hotel'de saat 14.00'daki oturumla başladı. Açılışa, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RECOMED) Başkanı Enrıco Lupi ve birlik üyeleri, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, GEKA uzmanları, Uluslararası Zeytin Konseyi Başkan Yardımcısı Ender Gündüz, Tunus Zeytin Araştırma Enstitüsünden Naziha Kamoun, Tunus Ulusal Tarım Araştırma Enstitüsünden Raoudha Khald, Arnavutluk Zeytin Araştırma Temsilcisi Piro Pıca, Fas Ulusal Zeytin Temsilcisi ve Meknes Belediye Başkanı Ahmed Hilal, Fas Zeytin Araştırma Temsilcileri Noureddine Ouazzanı ve Ahmed Chegdali, İspanya'dan İşyeri temsilcileri Sofiane Ariba ile birlikte ilçede bulunan dernek ve oda temsilcileri ile ilgili üreticiler katıldı.
Alternatif turizm kapsamında Didim’in dünyada ve Türkiye’de tanıtımına katkı sağlaması, turizmin çeşitliliğini arttırması ve Zeytinyağı Sektöründe Faaliyet Gösteren firmaların uluslararası bağlantılar kurmasının amaçlandığı etkinlik, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrico Lupi’nin gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Özellikle “Birlik üyelerinin zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırmak, ekonomik değerini yükseltmek, dış pazara açılmak ve en önemlisi de UNESCO tarafından desteklenen 'Akdeniz diyeti' olarak bilinen beslenme tarzını insanlığa yayılması gerektiğinin altının çizildiği açılış konuşmalarının ardından birlik üyelerinin deneyimlerini aktardıkları sunumlara geçildi.
Ajansımız koordinasyonuyla düzenlenen ve etkinliğin bir diğer ayağı olan eşleştirme aktivitesinde ise, yurt içi ve yurt dışından etkinliğe katılan firma temsilcileri bir araya getirilerek yatırım odaklı çalışmaların ilk adımları atıldı. Eşleştirme aktivitesi kapsamında başvuruda bulunan firma temsilcilerine yeni bağlantılar kurma noktasında fırsatlar sunulurken aktivite sonrası firmalar etkinliğin çok olumlu geçtiği yönünde görüş birliğine vardılar.
Organizasyonun ikinci gününde ise Fevzi Paşa Mahallesinde zeytin hasadının başlatılmasının ardından Didim’in en yaşlı zeytin ağacına sembolik olarak günün önemini ve anlamını belirtir bir plaket çakıldı. Daha sonra Söke –Sazlıköy’deki Oliva Zeytinyağı Seroliva firmasına düzenlenen teknik gezi ile devam eden etkinlik Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RE.C.O.MED) üyeleri ve katılımcı firmaların ülkelerine uğurlanmasıyla son buldu.
GEKA’nın organizasyonu ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile Zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla yürütülen etkinlik, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği toplantısı ile eşzamanlı gerçekleştirildi.
Bunun yanında etki ve görünürlüğün artırılması amacıyla Didim Zeytin Festivali ile birleştirilen etkinliğin festival kısmı, 20 Ekim tarihinde Garden Of Sun Hotel'de saat 14.00'daki oturumla başladı. Açılışa, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RECOMED) Başkanı Enrıco Lupi ve birlik üyeleri, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, GEKA uzmanları, Uluslararası Zeytin Konseyi Başkan Yardımcısı Ender Gündüz, Tunus Zeytin Araştırma Enstitüsünden Naziha Kamoun, Tunus Ulusal Tarım Araştırma Enstitüsünden Raoudha Khald, Arnavutluk Zeytin Araştırma Temsilcisi Piro Pıca, Fas Ulusal Zeytin Temsilcisi ve Meknes Belediye Başkanı Ahmed Hilal, Fas Zeytin Araştırma Temsilcileri Noureddine Ouazzanı ve Ahmed Chegdali, İspanya'dan İşyeri temsilcileri Sofiane Ariba ile birlikte ilçede bulunan dernek ve oda temsilcileri ile ilgili üreticiler katıldı.
Alternatif turizm kapsamında Didim’in dünyada ve Türkiye’de tanıtımına katkı sağlaması, turizmin çeşitliliğini arttırması ve Zeytinyağı Sektöründe Faaliyet Gösteren firmaların uluslararası bağlantılar kurmasının amaçlandığı etkinlik, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrico Lupi’nin gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Özellikle “Birlik üyelerinin zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırmak, ekonomik değerini yükseltmek, dış pazara açılmak ve en önemlisi de UNESCO tarafından desteklenen 'Akdeniz diyeti' olarak bilinen beslenme tarzını insanlığa yayılması gerektiğinin altının çizildiği açılış konuşmalarının ardından birlik üyelerinin deneyimlerini aktardıkları sunumlara geçildi.
Ajansımız koordinasyonuyla düzenlenen ve etkinliğin bir diğer ayağı olan eşleştirme aktivitesinde ise, yurt içi ve yurt dışından etkinliğe katılan firma temsilcileri bir araya getirilerek yatırım odaklı çalışmaların ilk adımları atıldı. Eşleştirme aktivitesi kapsamında başvuruda bulunan firma temsilcilerine yeni bağlantılar kurma noktasında fırsatlar sunulurken aktivite sonrası firmalar etkinliğin çok olumlu geçtiği yönünde görüş birliğine vardılar.
Organizasyonun ikinci gününde ise Fevzi Paşa Mahallesinde zeytin hasadının başlatılmasının ardından Didim’in en yaşlı zeytin ağacına sembolik olarak günün önemini ve anlamını belirtir bir plaket çakıldı. Daha sonra Söke –Sazlıköy’deki Oliva Zeytinyağı Seroliva firmasına düzenlenen teknik gezi ile devam eden etkinlik Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RE.C.O.MED) üyeleri ve katılımcı firmaların ülkelerine uğurlanmasıyla son buldu.
GEKA’nın organizasyonu ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile Zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla yürütülen etkinlik, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği toplantısı ile eşzamanlı gerçekleştirildi.
Bunun yanında etki ve görünürlüğün artırılması amacıyla Didim Zeytin Festivali ile birleştirilen etkinliğin festival kısmı, 20 Ekim tarihinde Garden Of Sun Hotel'de saat 14.00'daki oturumla başladı. Açılışa, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RECOMED) Başkanı Enrıco Lupi ve birlik üyeleri, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, GEKA uzmanları, Uluslararası Zeytin Konseyi Başkan Yardımcısı Ender Gündüz, Tunus Zeytin Araştırma Enstitüsünden Naziha Kamoun, Tunus Ulusal Tarım Araştırma Enstitüsünden Raoudha Khald, Arnavutluk Zeytin Araştırma Temsilcisi Piro Pıca, Fas Ulusal Zeytin Temsilcisi ve Meknes Belediye Başkanı Ahmed Hilal, Fas Zeytin Araştırma Temsilcileri Noureddine Ouazzanı ve Ahmed Chegdali, İspanya'dan İşyeri temsilcileri Sofiane Ariba ile birlikte ilçede bulunan dernek ve oda temsilcileri ile ilgili üreticiler katıldı.
Alternatif turizm kapsamında Didim’in dünyada ve Türkiye’de tanıtımına katkı sağlaması, turizmin çeşitliliğini arttırması ve Zeytinyağı Sektöründe Faaliyet Gösteren firmaların uluslararası bağlantılar kurmasının amaçlandığı etkinlik, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrico Lupi’nin gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Özellikle “Birlik üyelerinin zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırmak, ekonomik değerini yükseltmek, dış pazara açılmak ve en önemlisi de UNESCO tarafından desteklenen 'Akdeniz diyeti' olarak bilinen beslenme tarzını insanlığa yayılması gerektiğinin altının çizildiği açılış konuşmalarının ardından birlik üyelerinin deneyimlerini aktardıkları sunumlara geçildi.
Ajansımız koordinasyonuyla düzenlenen ve etkinliğin bir diğer ayağı olan eşleştirme aktivitesinde ise, yurt içi ve yurt dışından etkinliğe katılan firma temsilcileri bir araya getirilerek yatırım odaklı çalışmaların ilk adımları atıldı. Eşleştirme aktivitesi kapsamında başvuruda bulunan firma temsilcilerine yeni bağlantılar kurma noktasında fırsatlar sunulurken aktivite sonrası firmalar etkinliğin çok olumlu geçtiği yönünde görüş birliğine vardılar.
Organizasyonun ikinci gününde ise Fevzi Paşa Mahallesinde zeytin hasadının başlatılmasının ardından Didim’in en yaşlı zeytin ağacına sembolik olarak günün önemini ve anlamını belirtir bir plaket çakıldı. Daha sonra Söke –Sazlıköy’deki Oliva Zeytinyağı Seroliva firmasına düzenlenen teknik gezi ile devam eden etkinlik Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RE.C.O.MED) üyeleri ve katılımcı firmaların ülkelerine uğurlanmasıyla son buldu.
GEKA’nın organizasyonu ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile Zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla yürütülen etkinlik, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği toplantısı ile eşzamanlı gerçekleştirildi.
Bunun yanında etki ve görünürlüğün artırılması amacıyla Didim Zeytin Festivali ile birleştirilen etkinliğin festival kısmı, 20 Ekim tarihinde Garden Of Sun Hotel'de saat 14.00'daki oturumla başladı. Açılışa, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RECOMED) Başkanı Enrıco Lupi ve birlik üyeleri, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, GEKA uzmanları, Uluslararası Zeytin Konseyi Başkan Yardımcısı Ender Gündüz, Tunus Zeytin Araştırma Enstitüsünden Naziha Kamoun, Tunus Ulusal Tarım Araştırma Enstitüsünden Raoudha Khald, Arnavutluk Zeytin Araştırma Temsilcisi Piro Pıca, Fas Ulusal Zeytin Temsilcisi ve Meknes Belediye Başkanı Ahmed Hilal, Fas Zeytin Araştırma Temsilcileri Noureddine Ouazzanı ve Ahmed Chegdali, İspanya'dan İşyeri temsilcileri Sofiane Ariba ile birlikte ilçede bulunan dernek ve oda temsilcileri ile ilgili üreticiler katıldı.
Alternatif turizm kapsamında Didim’in dünyada ve Türkiye’de tanıtımına katkı sağlaması, turizmin çeşitliliğini arttırması ve Zeytinyağı Sektöründe Faaliyet Gösteren firmaların uluslararası bağlantılar kurmasının amaçlandığı etkinlik, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrico Lupi’nin gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Özellikle “Birlik üyelerinin zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırmak, ekonomik değerini yükseltmek, dış pazara açılmak ve en önemlisi de UNESCO tarafından desteklenen 'Akdeniz diyeti' olarak bilinen beslenme tarzını insanlığa yayılması gerektiğinin altının çizildiği açılış konuşmalarının ardından birlik üyelerinin deneyimlerini aktardıkları sunumlara geçildi.
Ajansımız koordinasyonuyla düzenlenen ve etkinliğin bir diğer ayağı olan eşleştirme aktivitesinde ise, yurt içi ve yurt dışından etkinliğe katılan firma temsilcileri bir araya getirilerek yatırım odaklı çalışmaların ilk adımları atıldı. Eşleştirme aktivitesi kapsamında başvuruda bulunan firma temsilcilerine yeni bağlantılar kurma noktasında fırsatlar sunulurken aktivite sonrası firmalar etkinliğin çok olumlu geçtiği yönünde görüş birliğine vardılar.
Organizasyonun ikinci gününde ise Fevzi Paşa Mahallesinde zeytin hasadının başlatılmasının ardından Didim’in en yaşlı zeytin ağacına sembolik olarak günün önemini ve anlamını belirtir bir plaket çakıldı. Daha sonra Söke –Sazlıköy’deki Oliva Zeytinyağı Seroliva firmasına düzenlenen teknik gezi ile devam eden etkinlik Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RE.C.O.MED) üyeleri ve katılımcı firmaların ülkelerine uğurlanmasıyla son buldu.
GEKA’nın organizasyonu ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile Zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla yürütülen etkinlik, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği toplantısı ile eşzamanlı gerçekleştirildi.
Bunun yanında etki ve görünürlüğün artırılması amacıyla Didim Zeytin Festivali ile birleştirilen etkinliğin festival kısmı, 20 Ekim tarihinde Garden Of Sun Hotel'de saat 14.00'daki oturumla başladı. Açılışa, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RECOMED) Başkanı Enrıco Lupi ve birlik üyeleri, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, GEKA uzmanları, Uluslararası Zeytin Konseyi Başkan Yardımcısı Ender Gündüz, Tunus Zeytin Araştırma Enstitüsünden Naziha Kamoun, Tunus Ulusal Tarım Araştırma Enstitüsünden Raoudha Khald, Arnavutluk Zeytin Araştırma Temsilcisi Piro Pıca, Fas Ulusal Zeytin Temsilcisi ve Meknes Belediye Başkanı Ahmed Hilal, Fas Zeytin Araştırma Temsilcileri Noureddine Ouazzanı ve Ahmed Chegdali, İspanya'dan İşyeri temsilcileri Sofiane Ariba ile birlikte ilçede bulunan dernek ve oda temsilcileri ile ilgili üreticiler katıldı.
Alternatif turizm kapsamında Didim’in dünyada ve Türkiye’de tanıtımına katkı sağlaması, turizmin çeşitliliğini arttırması ve Zeytinyağı Sektöründe Faaliyet Gösteren firmaların uluslararası bağlantılar kurmasının amaçlandığı etkinlik, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrico Lupi’nin gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Özellikle “Birlik üyelerinin zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırmak, ekonomik değerini yükseltmek, dış pazara açılmak ve en önemlisi de UNESCO tarafından desteklenen 'Akdeniz diyeti' olarak bilinen beslenme tarzını insanlığa yayılması gerektiğinin altının çizildiği açılış konuşmalarının ardından birlik üyelerinin deneyimlerini aktardıkları sunumlara geçildi.
Ajansımız koordinasyonuyla düzenlenen ve etkinliğin bir diğer ayağı olan eşleştirme aktivitesinde ise, yurt içi ve yurt dışından etkinliğe katılan firma temsilcileri bir araya getirilerek yatırım odaklı çalışmaların ilk adımları atıldı. Eşleştirme aktivitesi kapsamında başvuruda bulunan firma temsilcilerine yeni bağlantılar kurma noktasında fırsatlar sunulurken aktivite sonrası firmalar etkinliğin çok olumlu geçtiği yönünde görüş birliğine vardılar.
Organizasyonun ikinci gününde ise Fevzi Paşa Mahallesinde zeytin hasadının başlatılmasının ardından Didim’in en yaşlı zeytin ağacına sembolik olarak günün önemini ve anlamını belirtir bir plaket çakıldı. Daha sonra Söke –Sazlıköy’deki Oliva Zeytinyağı Seroliva firmasına düzenlenen teknik gezi ile devam eden etkinlik Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RE.C.O.MED) üyeleri ve katılımcı firmaların ülkelerine uğurlanmasıyla son buldu.
GEKA’nın organizasyonu ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile Zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla yürütülen etkinlik, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği toplantısı ile eşzamanlı gerçekleştirildi.
Bunun yanında etki ve görünürlüğün artırılması amacıyla Didim Zeytin Festivali ile birleştirilen etkinliğin festival kısmı, 20 Ekim tarihinde Garden Of Sun Hotel'de saat 14.00'daki oturumla başladı. Açılışa, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RECOMED) Başkanı Enrıco Lupi ve birlik üyeleri, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, GEKA uzmanları, Uluslararası Zeytin Konseyi Başkan Yardımcısı Ender Gündüz, Tunus Zeytin Araştırma Enstitüsünden Naziha Kamoun, Tunus Ulusal Tarım Araştırma Enstitüsünden Raoudha Khald, Arnavutluk Zeytin Araştırma Temsilcisi Piro Pıca, Fas Ulusal Zeytin Temsilcisi ve Meknes Belediye Başkanı Ahmed Hilal, Fas Zeytin Araştırma Temsilcileri Noureddine Ouazzanı ve Ahmed Chegdali, İspanya'dan İşyeri temsilcileri Sofiane Ariba ile birlikte ilçede bulunan dernek ve oda temsilcileri ile ilgili üreticiler katıldı.
Alternatif turizm kapsamında Didim’in dünyada ve Türkiye’de tanıtımına katkı sağlaması, turizmin çeşitliliğini arttırması ve Zeytinyağı Sektöründe Faaliyet Gösteren firmaların uluslararası bağlantılar kurmasının amaçlandığı etkinlik, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği Başkanı Enrico Lupi’nin gerçekleştirdiği açılış konuşmaları ile başladı. Özellikle “Birlik üyelerinin zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırmak, ekonomik değerini yükseltmek, dış pazara açılmak ve en önemlisi de UNESCO tarafından desteklenen 'Akdeniz diyeti' olarak bilinen beslenme tarzını insanlığa yayılması gerektiğinin altının çizildiği açılış konuşmalarının ardından birlik üyelerinin deneyimlerini aktardıkları sunumlara geçildi.
Ajansımız koordinasyonuyla düzenlenen ve etkinliğin bir diğer ayağı olan eşleştirme aktivitesinde ise, yurt içi ve yurt dışından etkinliğe katılan firma temsilcileri bir araya getirilerek yatırım odaklı çalışmaların ilk adımları atıldı. Eşleştirme aktivitesi kapsamında başvuruda bulunan firma temsilcilerine yeni bağlantılar kurma noktasında fırsatlar sunulurken aktivite sonrası firmalar etkinliğin çok olumlu geçtiği yönünde görüş birliğine vardılar.
Organizasyonun ikinci gününde ise Fevzi Paşa Mahallesinde zeytin hasadının başlatılmasının ardından Didim’in en yaşlı zeytin ağacına sembolik olarak günün önemini ve anlamını belirtir bir plaket çakıldı. Daha sonra Söke –Sazlıköy’deki Oliva Zeytinyağı Seroliva firmasına düzenlenen teknik gezi ile devam eden etkinlik Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RE.C.O.MED) üyeleri ve katılımcı firmaların ülkelerine uğurlanmasıyla son buldu.
GEKA’nın organizasyonu ile Didim Ziraat Odası öncülüğünde Didim Kaymakamlığı, Didim ve Akyeniköy Belediyeleri, Didim İlçe Tarım Müdürlüğü, Didim Ticaret Odası, Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi, Didim Kent Konseyi, Didim Turizm Lisesi ile Zeytinyağı işletmelerinin destek ve katkılarıyla yürütülen etkinlik, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği toplantısı ile eşzamanlı gerçekleştirildi.
Bunun yanında etki ve görünürlüğün artırılması amacıyla Didim Zeytin Festivali ile birleştirilen etkinliğin festival kısmı, 20 Ekim tarihinde Garden Of Sun Hotel'de saat 14.00'daki oturumla başladı. Açılışa, Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği (RECOMED) Başkanı Enrıco Lupi ve birlik üyeleri, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, GEKA uzmanları, Uluslararası Zeytin Konseyi Başkan Yardımcısı Ender Gündüz, Tunus Zeytin Araştırma Enstitüsünden Naziha Kamoun, Tunus Ulusal Tarım Araştırma Enstitüsünden Raoudha Khald, Arnavutluk Zeytin Araştırma Temsilcisi Piro Pıca, Fas Ulusal Zeytin Temsilcisi ve Meknes Belediye Başkanı Ahmed Hilal, Fas Zeytin Araştırma Temsilcileri Noureddine Ouazzanı ve Ahmed Chegdali, İspanya'dan İşyeri temsilcileri Sofiane Ariba il