YENİLENEBİLİR ENERJİ UZMANLARI, SEKTÖRÜ MUĞLA’DA DEĞERLENDİRDİ.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın koordinasyonunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, GUNDER (Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa 2. Güney Ege Yenilenebilir Enerji Konferansı gerçekleştirildi.

Güney Ege Bölgesi’nde yenilenebilir enerji bilincinin yaygınlaştırılması, bölgenin yenilenebilir enerji potansiyelinin ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtılması ve bu konuda yatırımların artmasını amaçlayan konferans, 18 Kasım 2015 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde yapıldı.

Yenilenebilir enerji konusunda Türkiye’de sektöre yön veren, konusunda uzman kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, akademisyenler ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı konferansın açılış konuşmalarını Muğla Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu Üyesi Amir Çiçek, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Muğla Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Bayram Akça gerçekleştirdi.

Muğla Valisi Amir Çiçek açılış konuşmasında, yaşamın sürdürülebilmesi için  enerjinin en önemli temel ihtiyaçlardan birisi olduğuna dikkat çekerek ancak mevcut enerji kaynaklarının sınırsız olmadığını söyledi. Bu nedenle kaynağını doğadan alan, çevreye zarar vermeyen ve sürdürülebilir olan enerji kaynaklarına yönelmemiz gerekiyor. Güneş, rüzgar, jeotermal ve atıklardan enerji üretimi bu noktada öne çıkıyor. Muğla, en fazla güneşlenme süresiyle güneş enerjisi yatırımları için uygun bir ilimiz. Bu nedenle güneş, rüzgar vb. yenilenebilir enerji yatırımlarını artırmak için hepimizin elini taşın altına sokması gerekiyor” dedi. Vali Çiçek, yenilenebilir enerji konferansını düzenleyen Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata ve çalışanlarına teşekkür ederek sözlerine son verdi.

 

Konferansa; EPDK’dan Mustafa Sezgin, Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nden Ali Bülent Kapçı, AYDEM’den  Mehmet Koçan, GUNDER’den  Cumhur Malalan, MTA Ege Bölge Müdürlüğü’nden Ali BAYKUL, Senkron Grup’tan Yusuf Yenice, Sis Enerji A.Ş.’den Barış Demirtaş, TURSEFF’den Seyran Hatipoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Doç.Dr. Ali Keçebaş, BİYOGAZDER’den Altan Denizsel ve “Jeotermal Enerjinin Seracılıkta Kullanılmasının Önündeki Engellerin Tespiti” Projesi Koordinatörü Kamil Özdemir ve Ajansımız Muğla Yatırım Destek Ofisi uzmanı Mehmet Yasin Kartal katılım sağlayarak yenilenebilir enerji konusunda konuşmalar gerçekleştirdiler.

Biyogaz, Rüzgar, Jeotermal ve Güneş Enerjisi ana temaları çerçevesinde düzenlenen konferansta; “Yenilenebilir Enerji Santralleri kurulumu mevzuat süreci, yenilenebilir enerji santralleri örnek uygulamaları, finansman destekleri ve yeni teknolojiler konuları ele alındı. Ayrıca Güney Ege Bölgesi’nin yenilenebilir enerji potansiyeli, devam eden ve yeni projeler konferansta ortaya konulurken, mevcut enerji kaynaklarının sınırsız olmadığı, bunların yerine yenilenebilir enerji kaynaklarının devreye sokulması gerektiği uzmanlar tarafından açıklandı.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr