YATIRIM DESTEK OFİSLERİ TECRÜBE PAYLAŞIMI TOPLANTISI FETHİYE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kalkınma Ajansı bünyesinde faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofisleri, Ajansımızın organizasyonuyla düzenlenen Tecrübe Paylaşımı Toplantısı için Fethiye’de bir araya geldi.

Türkiye’de 81 ilde bulunan Yatırım Destek Ofislerinin yatırım teşviklerle ilgili bilgi ve becerilerinin artırılmasına yönelik tecrübe paylaşımı toplantısının ikincisi Muğla Fethiye’de düzenlendi.

Fethiye’de 25-28 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen Yatırım Destek Ofisleri tecrübe paylaşımı toplantısına, Türkiye’de faaliyet gösteren 26 Kalkınma Ajansı’ndan 22’si katıldı. Katılım sağlayan 22 Kalkınma Ajansı bünyesinde çalışmalarını yürüten 43 ilin Yatırım Destek Ofisleri’nden 64 uzman toplantıya katılarak yatırım ve teşvik uygulamaları konusunda tecrübelerini paylaştılar.

İki grup halinde düzenlenen toplantıda, Ekonomi Bakanlığı yatırım teşvik uygulamaları konularında Kütahya, Muğla ve Konya Yatırım Destek Ofisi uzmanları tarafından eğitimler verilirken, diğer Yatırım Destek Ofisi uzmanları yatırım teşvikleri kapsamında yaşanan tecrübeleri dile getirdiler. Kalkınma Bakanlığı’ndan bir uzmanının da katılım gösterdiği toplantıda, yatırım teşvik sistemi uygulamalarıyla ilgili Yatırım Destek Ofisleri işbirliğine dayanan çalışmalara değinildi. Ayrıca Yatırım Destek Ofisleri’nin mevcut süreçte yaşadığı sıkıntılarla ilgili Kalkınma Bakanlığı’na iletilmek üzere somut çözüm önerileri geliştirilerek Bakanlık uzmanına sunuldu.

Bölgelerine yatırım çekme, yatırımcıların izin ve ruhsat süreçlerini takip etme ve hibe ve destekler ile ilgili bilgilendirme hizmetleri sunan Yatırım Destek Ofisleri, aynı zamanda Yatırım Teşvik Belgesi müracaatı yapılması, yatırım tamamlama vizesi işlemleri vb. çalışmaları da yürütmekte.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr