YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI HEYECANI ÇAMELİ SEMALARINDA YAŞANDI

Denizli'nin Çameli ilçesinde düzenlenen 2024 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Paragliding World Cup 35 ülkeden 100’ü yabancı 115 paraşütçüyü ağırladı.

Organizasyon, Yaylacık Dağı'nda GEKA’nın desteklediği Çameli Belediyesi tarafından yürütülen "Çameli Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı"nda düzenlendi.

Denizli Valiliği, Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) iş birliği ile düzenlenen 2024 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası (Paragliding World Cup) 3 Ağustos-10 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşti.

2150 rakıma sahip Yaylacık Dağı’ndaki Hava Sporları Merkezi’nden sporcular bir bir atlayış gerçekleştirdi.

Konumu nedeniyle her daim rüzgârlı oluşu ve dünyada dört yöne uçuş gerçekleştirilebilen ender paraşüt merkezleri arasında yer alan Yaylacık Yamaç Paraşüt Pisti, 7 gün süren şampiyonada gökyüzünde görsel şölen oluştururken, pilotlarda burada becerilerini sergilediler.

“Çameli daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek altyapıya sahip”


Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Başkanı Goran Dimishkovski, “Türkiye’deki bu hikaye bundan 15 yıl önce başladı. Geçen 15 yıl içinde Çameli bu sporda oldukça bir gelişme göstererek bugünlere geldi. Bugün de burada Dünya Kupası’nı yapabiliyoruz. Hatta daha da büyük organizasyonlar yapabilecek bir altyapıya sahip oldu” ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten GEKA, “Ekoturizmde Yeni Destinasyonlar Sonuç Odaklı Programı” kapsamındaki odak ilçelerden Çameli’nin bilinirliğinin ulusal ve uluslararası ölçekte artırılması amacıyla proje desteklerinden tanıtım ve eğitim faaliyetlerine kadar birçok çalışmaya imza attı.   

Çameli Belediyesinin başvuru sahibi olduğu “Çameli Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı Projesi” GEKA’nın 2020 yılında yürüttüğü “Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı” kapsamında destek almaya hak kazanarak yürütüldü.

Proje kapsamında, Yaylacık Dağı Hava Sporları Merkezi ve Rekreasyon Alanı ile Karadağ Yamaç Paraşütü Eğitim pisti hayata geçirildi. Yaylacık Dağı’nda 100 kişilik tribün, 40 kişilik kapalı 160 kişilik açık alanlı restoran, seyir terası, engellilerinde kullanacağı şekilde kadın, erkek wc kullanıma açıldı. Ayrıca, 4000 m² take off pist ve 2,4 km pist yolu da Yaylacık Dağı’ndaki Hava Sporları Merkezi’ne kazandırıldı. 

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr