ULUSLARARASI BAFA MTB DAĞ BİSİKLETİ ŞAMPİYONASI, GEKA İŞ BİRLİĞİYLE DÜZENLENDİ.

Tarihi Helenistik Döneme uzanan Milas sınırları içinde bulunan Antik Herakleia Kenti,  2. Uluslararası Bafa MTB Dağ Bisikleti Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı.

Muğla Valiliği himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Milas Kaymakamlığı ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen 2. Uluslararası Bafa MTB Dağ Bisikleti Şampiyonası, 22-23 Ekim 2022 tarihlerinde Bafa Gölü kenarında yer alan Antik Herakleia Kenti’nde yapıldı.

5 ülkeden 120 sporcunun katıldığı şampiyonada sporcular,  Antik Kenti de içine alan 6 km’lik parkurda kategorilere göre belirlenen turda pedal çevirerek kıyasıya bir mücadele sergilediler. Şampiyonaya, Kadir Kelleci, Zeki Kaygısız, Emre Özkurt, Fatih Güngör, Okan Aydoğan, Veysel Karani  Kara, Murat Pehlevan, Azize Bekar ve Keziban Koyun gibi Türkiye’nin yurt dışında önemli puanları bulunan alanında en iyi sporcuları katıldı.

Yöre halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgiyle izlediği şampiyonada dereceye giren sporculara ödülleri Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Güney Ege Bölgesinde eko-turizm potansiyelinin harekete geçirilerek, turizm faaliyetlerinin iç kesimlere yaygınlaştırılması ve turizm gelirlerinin artırılması amacıyla ekoturizm alanında birçok faaliyet yürüten GEKA, 2. Uluslararası Bafa MTB Dağ Bisikleti Şampiyonası’na da  iş birliği çerçevesinde destek verdi.

Ekoturizm alanında proje desteklerinden tanıtım faaliyetlerine, eğitimden yatırım danışmanlığına kadar birçok faaliyet yürüten GEKA, Güney Ege Bölgesi’nde eko-turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi ve turizm faaliyetlerinin iç kesimlere yaygınlaştırılarak belirlediği hedef ilçelerde turizm gelirlerinin artırılması amacıyla  “Eko-Turizmde Yeni Destinasyonlar Sonuç Odaklı Programı”nı 2024 yılına kadar yürütecek. Ajans; Buldan, Çameli, Fethiye/Seydikemer, Karacasu, Köyceğiz, Kuşadası, Pamukkale, Söke ve Ula’ya yönelik yürüttüğü program kapsamında; eko-turizm alanındaki değerlerin tespitini ve halkın farkındalık kazanmasını sağlayacak planlama, fizibilite ve tanıtım faaliyetleri yapılması, destek programlarının yürütülmesi ve uygulanması vb. çalışmaları hayata geçiriyor. Milas ilçesi sınırları içinde bulunmasına rağmen Söke’yi de içine alan Bafa Gölü coğrafyası ekoturizm potansiyeli açısından Ajansın çalışma alanında yer alıyor.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr