ULUSLARARASI AHİLİK VE AHİ EVRAN PROJESİ BÖLGE TOPLANTISI DENİZLİ’DE YAPILACAK.

Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Projesi bölge toplantılarının ilki “Üretim-Tüketim, Sosyal Sorumluluk, Eğitim İş Modeli” ana başlığı ile 24 Mayıs 2017 Çarşamba günü Denizli’de gerçekleştirilecek.
 
Açılış konuşmalarını Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Başkanı Süleyman Şensoy ve Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Başkanı Mahmut Çelikus’un yapacağı toplantı, Park Dedeman Otel’de icra edilecek.
 
Denizli Valiliği’nin desteği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı GEKA’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Projesi Denizli Bölge Toplantısı’na konuşmacı olarak Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Kâzım Ceylan, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Öztürk, Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Mustafa Güneş, Hukukçu-Yazar Lütfi Bergen, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Biçer, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karagül, Dumlupınar Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Ömer Nasuhi Şahin, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Öğretim Görevlisi Tümay Mercan, Üreten Kadınlar Derneği ÜKADER Genel Başkanı Şeyma Salt, Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok, Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan ve MÜSİAD Muğla Şubesi Genel Sekreteri Nurhan Keleş katılacaklar.
 
TASAM’ın on yıldır sürdürdüğü Türkiye’nin Stratejik Vizyonu 2023 Projesi; “Makro Temalar”  ve “Stratejik Lokomotif Sektörler” sürecinin ardından “Değerler İnşası” kapsamındaki “Medeniyet İnşası - Türkiye Vizyonu” çalışmaları ve Proje’nin güncellenmiş hâli olan TÜRKİYE 2053 ile devam ediyor. Bu çatı altında TASAM ve ESDER tarafından ana teması ‘’Üretim - Tüketim Sosyal Sorumluluk, Eğitim İş Modeli” olarak belirlenen ve ‘’Medeniyet İnşası: Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler’’ etkinlikleri çerçevesinde model proje olarak tasarlanan Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Projesi’nde Ahiliğin, Türkiye ve dünya için her ölçekte uygulanabilir “iş ve eğitim modeli” potansiyelinin kurumsallaşmasına katkı sağlayacak iş modelleri tartışılıyor. Proje’nin alt temaları ise “Üretim, Tüketim ve Eğitim Modeli Olarak Ahilik ve Ahi Evran”, “Otokontrol Müessesesi Olarak Ahilik”, “Sosyal Politikalar, Sivil Toplum ve Ahilik”, “Sosyal Güvenlik, Sağlık ve Ahilik, Çok Boyutlu Güvenlik ve Ahilik (Orta Sınıfın Tasfiyesi ve Mikro Milliyetçiliğin Etkilerinin Önlenmesi vb.)”, “Çok Boyutlu Refah ve Siyasi İstikrar için Ahilik”, “Tüketici Hakları ve Ahilik, Emek, Sermaye ve Ahilik, Tarihî Sosyal ve Kültürel Değerlerin İhyası İçin Ahilik”, “Yeni Kurumsal Modellemeler” olarak belirlenmiş.
 
T.C. Başbakanlık tarafından desteklenen Proje’nin eylem planında, Ahiliğin kök salıp yaygın olduğu merkezlerde üç Bölgesel toplantı öngörülmüş ve Denizli bu üç Bölgesel merkezden birisi olarak belirlenmiş. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Projesi kapsamında 2016 yılında bir Hazırlık Çalıştayı, üç Tema Çalıştayı, Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran  Kongresi yapılmış, Denizli toplantısı ile yurt içi bölgesel toplantılara başlanmıştır. Toplantıların yurt içinde iki şehirde ve Türk Kültür Coğrafyasında bulunan beş ülkede daha yapılması planlanmıştır.

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr