TERMAL SAĞLIK TURİZMİ ZİRVESİ GEKA’NIN DA İŞBİRLİĞİYLE DENİZLİ’DE YAPILDI.

2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın da işbirliğiyle Denizli’de gerçekleştirildi.

Pamukkale ve Karahayıt’ın şifalı suları ve Denizli’de termal ile medikal alanlarda gerçekleşen tedaviler, uluslararası uzmanların katımıyla 20-24 Eylül 2017 tarihinde masaya yatırıldı. Türkiye’de ilk kez bir uluslararası sağlık turizm zirvesinde sağlık kentlerinin oluşturulması ve markalaşması akademik panellerde ele alındı.

Ekonomi Bakanlığı ve Denizli Valiliği'nin himayesinde gerçekleştirilen zirveye, Ajansımızın yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale  Üniversitesi, Pamukkale Belediyesi, Denizli Ticaret Odası, DENTUROD, TÜRSAB ve Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği destek verdi. Başta Türkiye olmak üzere Denizli ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale İlçesi'nin gelişimine önemli katkı sunan Zirve’nin katılımcı profili sağlık bakanlığı temsilcileri, termal sağlık alanında uzman doktorlar, fizik rehabilitasyon uzmanları ve seyahat ile sigorta acentesi temsilcisi oldu.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen kongreye; Denizli Valimiz ve GEKA Yönetim Kurulu üyesi Hasan Karahan, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Genel Sekreter Vekilimiz Özgür Akdoğan ile 52 ülkeden yerli ve yabancı 350’den fazla sağlık ve turizm alanında faaliyet gösteren temsilci katıldı.

Panelin açılış bölümünde bir konuşma yapan Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli’nin birçok alanda Türkiye’de öncü ve önder bir şehir olduğunu söyleyerek; “Denizli ihracatıyla, sanayisiyle, turizmiyle, tarım ve hayvancılık alanındaki faaliyetleri ile Türkiye’nin çalışkan insanlarının olduğu bir kent. Bende bu çalışkan insanların olduğu kente hizmet ediyor olmaktan çok mutluyum” dedi. Denizli’de Termal Turizm alanında çok ciddi bir potansiyelin olduğuna dikkat çeken Vali Karahan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bu alanda altyapımız var, yetişmiş insan gücümüz de var. Bunların yanında istekli müteşebbis girişimcilerimiz var. Dolayısıyla helva yapacak her şeyimiz var. Bundan sonra artık helva yapacağız. Zirvenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Termal su Allah’ın bir mucizesi. Denizli’miz bu konuda iddialı. Her şeyin başı sağlık. Hepinize sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.”

Kongre kapsamında düzenlenen panellerde, “Pamukkale’nin termal sağlık turizmindeki yeri”, “Termal sağlık kentleri adayları ve alternatif yaklaşımlar” ile “Termal sağlık turizminde tedaviler ve yaklaşımlar” konuları uzmanlar tarafından ele alındı.

Türkiye’de ilk kez bir uluslararası sağlık turizm zirvesinde sağlık kentlerinin oluşturulması ve markalaşmasının akademik panellerde ele alındığı 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi'ne 52 ülkeden Sağlık Bakanlığı temsilcileri, doktorlar, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanları, seyahat acenteleri ve sigorta firmalarından 350’ye yakın kişi katıldı. Bir yıldır üzerinde çalışılan uluslararası zirvede, Türkiye’nin ilk termal kür kenti olarak Pamukkale ve Karahayıt bölgesi görücüye çıktı. Ajansımızın da destek verdiği projelerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin ve Pamukkale Belediyesi’nin bölgede yapmış olduğu yoğun çalışmalar ve kent parkının inşa edilmesi dahil geleceğe yönelik planlamalar bölgeyi yaşanabilir bir bölge haline getirdiği gibi uluslararası sağlık turizmine hizmet vermeye de hazır hale getiriyor. Bölgeye yüksek ekonomik getirisi olacağı öngörülen kür kenti modelinin Türkiye’nin diğer kaplıca bölgelerine de örnek olması ve termal sağlık turizmindeki hedeflere katkı sağlaması bekleniyor. 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr