SİBER VATAN MUĞLA PROGRAMI KAYITLARI BAŞLADI.

  1. Siber Vatan programı, nitelikli siber güvenlik uzmanı yetiştirilmesi amacıyla Kalkınma Ajansları koordinasyonuyla yürütülen; eğitim müfredatı ve programı oluşturma, kapasite geliştirme, farkındalık ve motivasyon oluşturma faaliyetlerinden oluşmaktadır. Kurgulanan programlarda eğitimlerin yanında teknik geziler, usta çırak buluşmaları, konferanslar ve seminerler, mentör firmalar ile birebir çalışmalar, Capture The Flag (CTF) yarışmaları ile girişimcilik ekosistemi oluşturulmakta ve geliştirilmektedir.

 

  1. 11 Aralık 2023 tarihinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı ile işbirliği protokolü imzalayarak Siber Vatan programına dahil olmuştur.

 

  1. Programa, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine kayıtlı, bölüm ve öğrenim sınıf düzeyi fark etmeksizin tüm öğrenciler 3 Ocak 2024 son başvuru tarihine başvuru yapabileceklerdir. Başvurular https://www.sibervatan.org/basvurular bağlantısı üzerinden yapılmaktadır.

 

  1. Başvuru kaydı oluşturan öğrencilere, sms ve e-posta yoluyla Capture The Flag (CTF) yarışması  erişim bilgileri gönderilecektir.

 

  1. 5 Ocak 2024 saat 19:00’da online katılım ile başlayacak ve yaklaşık 2 saat sürecek CTF yarışmasına, öğrenciler kişisel bilgisayarları ile diledikleri yerden katılım sağlayabilirler.

 

  1. CTF yarışması sonunda başarı puanına göre en yüksek seviyede olan 40 kişilik Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi programa katılmaya hak kazanmış olacaktır. Program için öğrencilerden herhangi bir ücret alınmayacak olup, her öğrencinin kullanacağı kişisel taşınabilir bilgisayarını kendisinin temin etmesi gerekmektedir. İlçelerden katılacak öğrencilerin eğitim sürelerinde ihtiyaç olması durumunda Menteşe Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalabilmelerine yönelik gerekli organizasyonel işlemler yapılacaktır.

 

  1. Seçilen 40 öğrenciye 4 ayrı haftada Kötekli kampüsü su ürünleri fakültesi dersliğinde fiziksel olarak eğitimler verilecektir. Eğitimlerin akademik takvim dikkate alınarak aşağıdaki tarihlerde yapılması planlanmaktadır:

 

Eğitim Adı

Planlanan Tarih

1. Beyaz Şapkalı Hacker (C.E.H.) Eğitimi

22-28 Ocak 2024 (7 gün) (10:00-18:00)

2. Sızma Testi (Penetration Test) Eğitimi

12-16 Şubat 2024 (5 gün) (10:00-18:00)

3. Web Güvenliği Eğitimi

15-19 Nisan 2024 (5 gün) (10:00-18:00)

4. Zararlı Yazılım ve Tersine Mühendislik Eğitimi

  1. 17 Mayıs 2024 (5 gün) (10:00-18:00)


 

  1. Son eğitimin tamamlanmasının ardından katılımcılara sınav uygulanacak ve bu sınavı başarıyla tamamlayan öğrenciler, diğer kalkınma ajansları programlarından da gelecek öğrencilerin de katılımıyla 10 günlük bootcamp etkinliğinde yer alacaktır. Siber Vatan Bootcamp, Siber Vatan Programı takımlarının bir araya geldiği derin ve teknik eğitimlerin, pop-up görev simülasyonlarının ve uygulamalarının, yarışmaların ve çeşitli sosyal etkinliklerin yapıldığı 10 günlük yoğunlaştırılmış bir kamp programıdır. BootCamp boyunca takımlar 7/24 esasında çalışmalara devam etmektedir.

 

  1. Siber Vatan programının; takım içi eğitimler, görevler ve raporlamalar, proje geliştirmeleri ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ile işbirliğinde staj ve istihdam süreci ile tamamlanması öngörülmektedir.

 

  1. Her bir eğitim başlığında %80 devam zorunluluğu uygulanmaktadır. Devamsızlık yapan ve programa ilgi göstermeyen öğrencilerin program ile ilişkisi kesilecek ve bu kişilere herhangi bir eğitim sertifikası verilmeyecektir. Rektörlük ile yapılan protokole istinaden, eğitimlere katılan öğrenciler, eğitim sürelerinde okul derslerinden izinli sayılmaktadır.

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr