MUĞLA DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ ÖĞRENCİLERİ İÇİN TEKNİK VE SOSYAL GEZİ DÜZENLENDİ.

Muğla'da 140 DENEYAP Teknoloji Atölyeleri öğrencisi bilgi, beceri ve motivasyonlarının artırılması amacıyla “Teknik ve Sosyal Gezi” etkinliğine katıldı. Bu kapsamda 24-28 Temmuz tarihlerinde Dalaman Deniz-Hava Üs Komutanlığı ve Gökova Havacılık ve Uzay Kulübü ziyaretleri, model roket yapımı ve atışı ile Ula Akçapınar’daki azmak çayında kano etkinliği gerçekleştirildi.

İki gün olarak organize edilen etkinlik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi.  Etkinliğin son günü olan 28 Temmuz Cuma günü Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ve GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Gökova Roket-Havacılık ve Uzay Kulübü’nde DENEYAP öğrencileriyle bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Etkinliğin ilk bölümünde öğrenciler Dalaman Deniz-Hava Üs Komutanlığında askeri yetkililer eşliğinde Türk donanmasının önemli unsurları olan karakol uçakları, deniz helikopterleri, yerli üretim insansız hava uçakları İHA ve SİHA vb. etkin harp sistemlerini yakından görerek inceleme fırsatı buldular.

TEKNOFEST yarışmalarından dereceyle dönen ve roket yapımı alanında gençlerin yetiştirildiği “Gökova Havacılık ve Uzay Kulübü”nün kurucusu Can Gökovalı öğrencilere roket yapımı hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Gökovalı, kulübün TEKNOFEST vb. yarışmalardan derece aldığı projeler ile önümüzdeki zamanlarda planladıkları projelerden bahsetti.

DENEYAP öğrencilerinin motivasyonlarının artırılması için Azmak Çayı’nda düzenlenen kano etkinliğinde öğrenciler keyifli anlar yaşadılar. Etkinlik, model roket yapımı ve atışının gerçekleştirilmesiyle son buldu.

Muğla DENEYAP Teknoloji Atölyesi 160 öğrencisi ile Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama eğitimlerini tamamladıktan sonra 19 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti eğitimlerine başlayacak. Siber Güvenlik, Yapay Zeka vb. Teknoloji eğitimlerinin de aralarında bulunduğu 11 farklı başlıkta, kademeli olarak 3 yıl boyunca DENEYAP Atölyesi öğrencileri eğitim alacaklar. Her eğitim başlığı sonunda Proje Şenliği ile ürün geliştiren öğrenciler, TEKNOFEST vb. ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanmaktalar.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr