KAVAKLIDERE’NİN GELİŞİMİNE YÖNELİK ÖNCELİKLER VE POTANSİYEL PROJE KONULARI, GEKA KOORDİNASYONUNDA BELİRLENDİ.

Güney Ege Kalkınma Ajansı, önceki yıllarda başlatmış olduğu ilçe analiz çalışmalarına Muğla’da, Kavaklıdere ilçesiyle devam etti. Ajans, henüz ekonomisini bir kaç sektöre bağımlı yapıdan kurtarıp çeşitlendirememiş; geleneksel ekonomi merkezleri olarak nitelendirilen ilçeler için strateji ve proje fikirleri geliştirme çalışmaları kapsamında, 22 Kasım 2016 tarihinde Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde ilgili paydaşların katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Kavaklıdere Sadık Göçen Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıya; valilik, kaymakamlık, belediye, üniversite, çeşitli kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı. GEKA’nın Kavaklıdere’nin mevcut durumu ile ilgili gerçekleştirdiği sunum kapsamında, ilçenin kalkınmasına katkı sağlayacak proje, faaliyet ve yatırım önerileri de ele alındı.  Toplantıda katılımcılar, kültürel ve sosyal olanakların artırılması, mermer atıklarının bertarafı ve değerlendirilmesi, bakırcılıkta ürün çeşitliliğinin artırılması, turizm altyapısının iyileştirilmesi ve ulaşım altyapısının geliştirilmesi gibi hususlar başta olmak üzere çeşitli konularda proje önerilerini dile getirdi.

GEKA tarafından yapılan açıklamada; geleneksel ekonomiye sahip ilçelere yönelik öncelikler ve proje konularının tespit edilerek ilgili kurumlara bildirilmesi, farkındalık yaratılması ve destek mekanizmaları aracılığıyla hayata geçirilmesinin amaçlandığı belirtildi. Her ilçe için önemli bir kaynak ve stratejik plan niteliğinde olan bu analizlerin, GEKA’nın faaliyet alanındaki tüm geleneksel ekonomiye sahip ilçeler için uygulanacağı açıklandı.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr