GÜNEY EGE TEKNOKENTLERİ İLE DENİZLİ SANAYİSİ GEKA ÖNCÜLÜĞÜNDE BULUŞTU

Denizli Sanayisi ile Aydın, Denizli ve Muğla Teknokentlerinden iş dünyasına yönelik dijital çözümler sunan firmalar "Güney Ege Teknokentleri & Denizli Sanayi Sektörü Buluşması" etkinliğinde GEKA öncülüğünde bir araya geldiler.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın, ADÜ Teknopark, PAÜ Teknokent ve Muğla Teknopark iş birliğiyle düzenlediği etkinlik Denizli OSB ev sahipliğinde 14 Aralık 2023 Perşembe günü gerçekleşti.

Etkinliğe kendilerini dijital geleceğe taşımak, dijital çözümlere adapte olmak ve yol haritalarını belirlemek isteyen firmaların yanı sıra GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Denizli OSB Müdürü Ahmet Taş, PAÜ Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. İsmail Ovalı da katılırken, Denizli, Aydın ve Muğla Teknokentlerinden yazılım firmaları panelist olarak yer aldı.

Denizli OSB Genel Müdürü Ahmet Taş açılışta gerçekleştirdiği konuşmada, “Denizli OSB Müdürlüğü, Kalkınma Ajansı, Pamukkale Üniversitesi ve PAÜ Teknokent ile birçok projede iş birliği içerisindeyiz. Bunlardan biri GEKA desteğiyle fizibilitesini yaptığımız Teknokent projemiz. Bunun dışında fizibilitesini tamamladığımız ve Pamukkale Üniversitesi’nin bizi desteklediği Özel Teknik Üniversite projemiz var. Mesleki Eğitim Merkezimizi GEKA desteğiyle hayata geçirdik. 2024 yılı içerisinde yeni arıtma tesisi ve ileri arıtma tesisi projelerimiz var. Dijitalleşmeyi konuşacağımız bu günde katılımlarınızdan dolayı Denizli OSB Yönetim Kurulumuz adına hepinize tekrar teşekkür eder, verimli bir toplantı olmasını dilerim” dedi.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ise yaptığı konuşmada Ajans olarak dijitalleşmeyle ilgili çalışmalarının devam etiğini, geçtiğimiz yıl bir faizsiz kredi desteği programı yürüttüklerini ayrıca halen başvuruya açık olan Yönetim Danışmanlığı Programı’nın olduğunu ifade etti. Önümüzdeki 3 yıl boyunca da dijitalleşme ve yeşil dönüşüm ile ilgili program, çağrı ve desteklerin devam edeceğini belirtti. Yeşil Dönüşüm ve Dijitalleşme konusunda da yine firmalara yönelik faizsiz kredi desteği programı hazırladıklarını söyledi. Denizli OSB ile iş birliği içinde Mesleki Eğitim Merkezi’ni hayata geçirdiklerini söyleyen Akdoğan, Model Fabrika ve Dijitalleşmeyle ilgili projelerin de içinde yer aldıklarını belirterek tüm bu çalışmaları Güney Ege’nin kalkınması, sanayi ekosisteminin güçlendirilmesi, uluslararası ticaretinin gelişmesi ve rekabet gücünün artırılması için yaptıklarını ifade etti.

Akdoğan konuşmasının devamında;  “Güney Ege Sanayimizin dijitalleşme nedir konusunun bir adım ötesine geçmiş olduğunu, bu anlamda yetkin ve gelişmiş olduğunu görüyoruz. Ancak dijital teknolojilerin gelişimi çok büyük bir hızla devam ediyor. Verimlilik, maliyet düşürme gibi konular önem arz etmeye başladı. Bu değişim esnasında gerçekten doğru stratejiler oluşturmak, kurumsal olarak doğru kararlar vermek önemli. Aynı zamanda yerli ve milli hizmet ve teknoloji üreticilerimizin Aydın, Denizli ve Muğla’da da olduğunu bilmenizi isteriz. Burada oluşacak yeni iş birlikleri, networkler ve projeler çok önemli ve değerli. Son olarak Bu etkinliğin hazırlığında yer alan ve özveriyle çalışan Ajans personeli ekip arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte, yazılım profesyonelleri ile katılımcılar birebir görüşme imkanına da eriştiler. Güney Ege Teknokentleri’nde üretilen teknoloji çözümlerinin ve dijital gelişmelerin masaya yatırıldığı panellerde Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İsmail Ovalı ve DEGİAD Girişimcilik Komitesi üyesi, Netinternet Bilişim Teknolojileri A.Ş. kurucusu ve genel müdürü Osman Makal moderatör olarak görev aldılar.

 “Dijitalleşme Denizinde Doğru Rotayı Bulmak” ve “Dijitalleşmenin Amiral Gemisi Yazılım: Projelendirme ve Sürdürülebilirlik” adlı 2 panelden oluşan etkinlikte yazılım dünyasındaki gelişmeler ele alındı. Katılımcı firmaların faaliyetlerini ve projelerini anlattıkları kısa sunumlarla başlayan etkinliğin 1’inci kısmında dijitalleşme nedir, ne değildir ve sanayi işletmeleri neden ve ne şekilde dijitalleşmeli, yerli veya yabancı tedarikçi tercihi nasıl yapılmalı vb. kavramlar tartışılırken paket program veya özel yazılım tercihleri hakkında da bilgiler verildi. Yine kısa firma sunumlarıyla başlayan 2’nci kısmında; doğru çözüm ortağı seçimi, yazılım projelendirme ve fiyatlandırma aşamaları, yazılım proje finansmanı ve ödeme koşulları, proje geliştirilmesi, teknik destek ve sürdürülebilirlik vb. konular ele alındı. Etkinlik katılımcıların yazılım dünyasına dair merak ettikleri soruları sordukları soru-cevap kısmıyla sona erdi. 

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr