GÜNEY EGE TANITIMI İÇİN ANKARA’DA DÜZENLENEN 9. EGE İLLERİ TANITIM GÜNLERİ’NDEYİZ.

Egem Platformu tarafından 10-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen 9. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri’ne Güney Ege tanıtımı için katılacağız.

Ajansımızın faaliyet alanı illerden biri olan Muğla’nın tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte katılarak ev sahibi kent olduğu etkinlikte, Güney Ege Bölgesi her yönüyle tanıtılacak. Tanıtımda, Aydın ilimiz “dağlarından yağ ovalarından bal akar” sözüne yakışır şekilde incir, zeytin, zeytinyağı vb. ürünlerin tanıtımını ön plana çıkartırken ziyaretçilere Aydın’dan heybet ve asaletin simgesi efelerin dansı zeybek gösterisi sunulacak. Denizli ilimizin geçmişi Osmanlı’ya kadar uzanan geleneksel el sanatları ürünleri olan Buldan dokumaları ve Yatağan Bıçakları ile misafirler geçmişe yolculuk yapacaklar. Etkinlikte ev sahibi kent olan Muğla ilimiz ise, 4 gün boyunca geleneksel yörük kültürünün bir ürünü olan Muğla keşkeğini ziyaretçilere ikram edecekler.

Etkinliğe katılan ziyaretçiler; Ege Bölgesi’ne özgü yemekleri tadarken, yakından görme ve izleme fırsatı yakalayacakları el sanatları ürünleri ve halk oyunları gösterileri ile kendilerini Ege Bölgesi’nde hissedecekler. Ege Bölgesi’nin güzellikleri ve bölgede yapılan çalışmaların anlatılacağı 4 günlük organizasyonda, Ankara ve çevre illerden gelecek olan vatandaşlar, Ege’nin eşsiz doğası, turizmi sanatı, sosyal ve kültürel hayatı, ticaret ve sanayisini yakından görerek Ankara’da Ege havasını hissedecekler.

Atatürk Kültür Merkezi’nin içerisine kurulacak stantlarda bölgenin valilikleri, il ve ilçe belediyeleri, kaymakamlıkları, ticaret ve sanayi odaları, borsalar, yöresel el sanatları, üreticileri, basın kuruluşları, kültür ve sanat insanları ve doğa sporları kulüpleri yöre kültürünü sergileyip Ege’nin güzelliklerini ziyaretçilere doyasıya yaşatacak.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr