GÜNEY EGE’NİN YENİLİK ODAKLI PROJELERİ AR-GE ZİRVESİ’NDE TANITILDI.

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 6-7 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen, “2’nci Mimar&Mühendisler Grubu (MMG) Ar-Ge İnovasyon Zirvesi&Sergisi”ne, Güney Ege’de ileri teknoloji üzerine çalışan, Ar-Ge yapabilme kapasitesine sahip ve bu alanda proje üreten firma ve kurumlarla katıldı. 

Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayelerinde gerçekleşen etkinlikte, Türkiye'nin dört bir yanından üniversiteler, teknoparklar, kalkınma ajansları ve Ar-Ge merkezleri bir araya gelerek Ar-Ge ve İnovasyon alanında Türkiye’nin mevcut durumunu ve gelecek yol haritasını konuştular. 

İki gün süren zirvenin açılışına, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katılırken zirve boyunca 54 konuşmacı Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanlarındaki stratejilerini, yol haritalarını anlattı. Kamu ve özel kesimden 213 kurum ve kuruluş 500'e yakın inovatif ürün sergiledi.

Güney Ege Bölgesi’nde yüksek katma değerli yeniliğe dayalı üretimi ve dönüşümü hedefleyen GEKA, bu amaçla Ar-Ge ve inovasyon alanında destek programları yürütürken, bölgede yenilik alanında proje üreten firmaların ve kurumların ulusal ve uluslararası etkinliklere katılımını da sağlıyor.

GEKA’nın Ar-Ge Zirvesi’nde sağladığı stant alanında Aydın, Denizli ve Muğla’dan katılım sağlayan firma temsilcileri, eğitim, sağlık ve enerji alanlarında yenilik ve inovasyon içeren, bölgeye yüksek katma değer sağlayacak ve alanlarında öncü olabilecek projelerinin tanıtımını gerçekleştirdiler. Ayrıca firma temsilcileri özel sektör, kamu kurumları, üniversite, Ar-Ge merkezleri ve kalkınma ajanslarından etkinliğe katılan temsilcilerle bir araya gelerek yeni iş bağlantılarının yolunu açacak görüşmeler sağladılar. Bunların yanı sıra, zirve boyunca diğer stant alanlarında sergilenen Ar-Ge alanında gerçekleştirilmiş projeleri yakından inceleme fırsatı da buldular.

Üniversiteler, Teknoparklar, Kalkınma Ajansları ve Arge Merkezleri’nde geliştirilen inovatif projelerin, tanıtılmasına,  hızla yatırıma dönüşmesine, benzer projeler arasında ortak çalışmalar yapılmasına, Üniversite-Sanayi işbirliğinin geliştirilmesine, Türkiye’nin teknoloji ihraç eden ülke hedefine ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinlik boyunca, Türkiye'nin bölgede ve dünyada etkinliğini sürdürebilmesi ve daha da güçlenmesi için inovasyonun olmazsa olmaz olduğu mesajı öne çıktı.

 

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr