GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI'NDAN DENİZLİ İL GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ'NE DESTEK
Güney
Ege Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılında yürütmekte olduğu Doğrudan Faaliyet
Desteği Programı’na başvuran Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, “Bir Dünya Şarabı Denizli” projesi ile Ajanstan destek almaya hak kazandı. Ajansın
Denizli’de bulunan merkezinde GEKA Genel Sekreteri Süleyman ALATA ile Kurum Müdürü
Mehmet Emin Turgut’un sözleşme imzalamasıyla projenin başlaması için ilk adım
atılmış oldu. Proje ile laboratuvar
ortamında yapılacak çeşitli analizler ışığında ürünün kalitesi denetlenerek
kontrolü sağlanırken, aynı zamanda sektörde
faaliyet gösteren işletmelerin, rekabet ve ihracat potansiyelinin de
araştırılarak geliştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman ALATA konuyla ilgili yaptığı
açıklamada; “Ajansımızın yürütmekte
olduğu Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvuru yapan Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar
Müdürlüğünün projesi, Ajansımızdan destek almaya hak kazandı. Bölgemiz,
Türkiye’de üzüm üretimi yapılan alanların yüzde onunu karşılarken, şarap
sektöründe faaliyet gösteren 28 işletme ise Güney Ege Bölgesi’nde faaliyet
göstermektedir. Özellikle bu işletmelerin büyük bir çoğunluğu Denizli ilimizde
bulunmakta olup Çal-Bekilli ve Güney havzası dünyanın en iyi şaraplık üzüm
havzası olarak kabul edilmektedir. Denizli ağırlıklı Bölgede üretilen şaraplar yurt içinde
piyasaya sunulduğu gibi dünya pazarlarının talebi doğrultusunda ihraç da
edilmektedir. Söz konusu işletmelerimiz ihracat yapmak istediklerinde çeşitli
analizler istenmektedir. Bu noktada proje ile laboratuvarda
yapılacak bilimsel analizlerle ürünü yenileme ve iyileştirme çalışmaları
yürütülecek, kalitesi denetlenecek ve ihracatının artırılması sağlanacaktır. Güney Ege
Bölgesi’nde sadece Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde
gerçekleştirilebilecek analiz çalışmalarıyla; Bölgede şarap dahil
içecek sektöründe üretilen ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde
üretilmesine katkı sağlanırken, ürünlerin katma değerinin arttırılarak, bölgede
faaliyet gösteren işletmelerin artan rekabet güçleriyle pazarda yer almaları
sağlanacaktır. Bilimsel analizler ışığında uluslararası standartlarda ürün
kalitesine ulaşılmasıyla ihracat kapasitesi artarken sektörün bölge ve ülke
ekonomisine katkısı yükselecektir” dedi.
ALATA son
olarak; “GEKA’nın 52. Yönetim Kurulu toplantısında Yönetim Kurulumuz, bölge
için yaptığı değerlendirme ve istişareler doğrultusunda, daha önce 29 Kasım
2013 olarak ilan edilen 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının son
başvuru tarihini 31 Aralık 2013’e kadar uzatılmasını kararlaştırmıştır. Toplam
bütçesi 2 milyon 300 bin TL olan program kapsamında, her
bir proje için asgari 25 bin TL, azami 85 bin TL destekleme yapılacaktır. Kamu
kurum ve kuruluşları ile kâr amacı gütmeyen diğer kuruluşların başvuru
yapabildiği programa, Bölge açısından çeşitli sektörlerde yatırım
kararlarına etki edebilecek bilgi ve verilerin oluşturulmasına alt yapı
oluşturabilecek uygun projeleri Ajansımıza bekliyoruz” dedi.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılında yürütmekte olduğu Doğrudan Faaliyet
Desteği Programı’na başvuran Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, “Bir Dünya Şarabı Denizli” projesi ile Ajanstan destek almaya hak kazandı. Ajansın
Denizli’de bulunan merkezinde GEKA Genel Sekreteri Süleyman ALATA ile Kurum Müdürü
Mehmet Emin Turgut’un sözleşme imzalamasıyla projenin başlaması için ilk adım
atılmış oldu. Proje ile laboratuvar
ortamında yapılacak çeşitli analizler ışığında ürünün kalitesi denetlenerek
kontrolü sağlanırken, aynı zamanda sektörde
faaliyet gösteren işletmelerin, rekabet ve ihracat potansiyelinin de
araştırılarak geliştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman ALATA konuyla ilgili yaptığı
açıklamada; “Ajansımızın yürütmekte
olduğu Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvuru yapan Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar
Müdürlüğünün projesi, Ajansımızdan destek almaya hak kazandı. Bölgemiz,
Türkiye’de üzüm üretimi yapılan alanların yüzde onunu karşılarken, şarap
sektöründe faaliyet gösteren 28 işletme ise Güney Ege Bölgesi’nde faaliyet
göstermektedir. Özellikle bu işletmelerin büyük bir çoğunluğu Denizli ilimizde
bulunmakta olup Çal-Bekilli ve Güney havzası dünyanın en iyi şaraplık üzüm
havzası olarak kabul edilmektedir. Denizli ağırlıklı Bölgede üretilen şaraplar yurt içinde
piyasaya sunulduğu gibi dünya pazarlarının talebi doğrultusunda ihraç da
edilmektedir. Söz konusu işletmelerimiz ihracat yapmak istediklerinde çeşitli
analizler istenmektedir. Bu noktada proje ile laboratuvarda
yapılacak bilimsel analizlerle ürünü yenileme ve iyileştirme çalışmaları
yürütülecek, kalitesi denetlenecek ve ihracatının artırılması sağlanacaktır. Güney Ege
Bölgesi’nde sadece Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde
gerçekleştirilebilecek analiz çalışmalarıyla; Bölgede şarap dahil
içecek sektöründe üretilen ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde
üretilmesine katkı sağlanırken, ürünlerin katma değerinin arttırılarak, bölgede
faaliyet gösteren işletmelerin artan rekabet güçleriyle pazarda yer almaları
sağlanacaktır. Bilimsel analizler ışığında uluslararası standartlarda ürün
kalitesine ulaşılmasıyla ihracat kapasitesi artarken sektörün bölge ve ülke
ekonomisine katkısı yükselecektir” dedi.
ALATA son
olarak; “GEKA’nın 52. Yönetim Kurulu toplantısında Yönetim Kurulumuz, bölge
için yaptığı değerlendirme ve istişareler doğrultusunda, daha önce 29 Kasım
2013 olarak ilan edilen 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının son
başvuru tarihini 31 Aralık 2013’e kadar uzatılmasını kararlaştırmıştır. Toplam
bütçesi 2 milyon 300 bin TL olan program kapsamında, her
bir proje için asgari 25 bin TL, azami 85 bin TL destekleme yapılacaktır. Kamu
kurum ve kuruluşları ile kâr amacı gütmeyen diğer kuruluşların başvuru
yapabildiği programa, Bölge açısından çeşitli sektörlerde yatırım
kararlarına etki edebilecek bilgi ve verilerin oluşturulmasına alt yapı
oluşturabilecek uygun projeleri Ajansımıza bekliyoruz” dedi.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılında yürütmekte olduğu Doğrudan Faaliyet
Desteği Programı’na başvuran Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, “Bir Dünya Şarabı Denizli” projesi ile Ajanstan destek almaya hak kazandı. Ajansın
Denizli’de bulunan merkezinde GEKA Genel Sekreteri Süleyman ALATA ile Kurum Müdürü
Mehmet Emin Turgut’un sözleşme imzalamasıyla projenin başlaması için ilk adım
atılmış oldu. Proje ile laboratuvar
ortamında yapılacak çeşitli analizler ışığında ürünün kalitesi denetlenerek
kontrolü sağlanırken, aynı zamanda sektörde
faaliyet gösteren işletmelerin, rekabet ve ihracat potansiyelinin de
araştırılarak geliştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman ALATA konuyla ilgili yaptığı
açıklamada; “Ajansımızın yürütmekte
olduğu Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvuru yapan Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar
Müdürlüğünün projesi, Ajansımızdan destek almaya hak kazandı. Bölgemiz,
Türkiye’de üzüm üretimi yapılan alanların yüzde onunu karşılarken, şarap
sektöründe faaliyet gösteren 28 işletme ise Güney Ege Bölgesi’nde faaliyet
göstermektedir. Özellikle bu işletmelerin büyük bir çoğunluğu Denizli ilimizde
bulunmakta olup Çal-Bekilli ve Güney havzası dünyanın en iyi şaraplık üzüm
havzası olarak kabul edilmektedir. Denizli ağırlıklı Bölgede üretilen şaraplar yurt içinde
piyasaya sunulduğu gibi dünya pazarlarının talebi doğrultusunda ihraç da
edilmektedir. Söz konusu işletmelerimiz ihracat yapmak istediklerinde çeşitli
analizler istenmektedir. Bu noktada proje ile laboratuvarda
yapılacak bilimsel analizlerle ürünü yenileme ve iyileştirme çalışmaları
yürütülecek, kalitesi denetlenecek ve ihracatının artırılması sağlanacaktır. Güney Ege
Bölgesi’nde sadece Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde
gerçekleştirilebilecek analiz çalışmalarıyla; Bölgede şarap dahil
içecek sektöründe üretilen ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde
üretilmesine katkı sağlanırken, ürünlerin katma değerinin arttırılarak, bölgede
faaliyet gösteren işletmelerin artan rekabet güçleriyle pazarda yer almaları
sağlanacaktır. Bilimsel analizler ışığında uluslararası standartlarda ürün
kalitesine ulaşılmasıyla ihracat kapasitesi artarken sektörün bölge ve ülke
ekonomisine katkısı yükselecektir” dedi.
ALATA son
olarak; “GEKA’nın 52. Yönetim Kurulu toplantısında Yönetim Kurulumuz, bölge
için yaptığı değerlendirme ve istişareler doğrultusunda, daha önce 29 Kasım
2013 olarak ilan edilen 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının son
başvuru tarihini 31 Aralık 2013’e kadar uzatılmasını kararlaştırmıştır. Toplam
bütçesi 2 milyon 300 bin TL olan program kapsamında, her
bir proje için asgari 25 bin TL, azami 85 bin TL destekleme yapılacaktır. Kamu
kurum ve kuruluşları ile kâr amacı gütmeyen diğer kuruluşların başvuru
yapabildiği programa, Bölge açısından çeşitli sektörlerde yatırım
kararlarına etki edebilecek bilgi ve verilerin oluşturulmasına alt yapı
oluşturabilecek uygun projeleri Ajansımıza bekliyoruz” dedi.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılında yürütmekte olduğu Doğrudan Faaliyet
Desteği Programı’na başvuran Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, “Bir Dünya Şarabı Denizli” projesi ile Ajanstan destek almaya hak kazandı. Ajansın
Denizli’de bulunan merkezinde GEKA Genel Sekreteri Süleyman ALATA ile Kurum Müdürü
Mehmet Emin Turgut’un sözleşme imzalamasıyla projenin başlaması için ilk adım
atılmış oldu. Proje ile laboratuvar
ortamında yapılacak çeşitli analizler ışığında ürünün kalitesi denetlenerek
kontrolü sağlanırken, aynı zamanda sektörde
faaliyet gösteren işletmelerin, rekabet ve ihracat potansiyelinin de
araştırılarak geliştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman ALATA konuyla ilgili yaptığı
açıklamada; “Ajansımızın yürütmekte
olduğu Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvuru yapan Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar
Müdürlüğünün projesi, Ajansımızdan destek almaya hak kazandı. Bölgemiz,
Türkiye’de üzüm üretimi yapılan alanların yüzde onunu karşılarken, şarap
sektöründe faaliyet gösteren 28 işletme ise Güney Ege Bölgesi’nde faaliyet
göstermektedir. Özellikle bu işletmelerin büyük bir çoğunluğu Denizli ilimizde
bulunmakta olup Çal-Bekilli ve Güney havzası dünyanın en iyi şaraplık üzüm
havzası olarak kabul edilmektedir. Denizli ağırlıklı Bölgede üretilen şaraplar yurt içinde
piyasaya sunulduğu gibi dünya pazarlarının talebi doğrultusunda ihraç da
edilmektedir. Söz konusu işletmelerimiz ihracat yapmak istediklerinde çeşitli
analizler istenmektedir. Bu noktada proje ile laboratuvarda
yapılacak bilimsel analizlerle ürünü yenileme ve iyileştirme çalışmaları
yürütülecek, kalitesi denetlenecek ve ihracatının artırılması sağlanacaktır. Güney Ege
Bölgesi’nde sadece Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde
gerçekleştirilebilecek analiz çalışmalarıyla; Bölgede şarap dahil
içecek sektöründe üretilen ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde
üretilmesine katkı sağlanırken, ürünlerin katma değerinin arttırılarak, bölgede
faaliyet gösteren işletmelerin artan rekabet güçleriyle pazarda yer almaları
sağlanacaktır. Bilimsel analizler ışığında uluslararası standartlarda ürün
kalitesine ulaşılmasıyla ihracat kapasitesi artarken sektörün bölge ve ülke
ekonomisine katkısı yükselecektir” dedi.
ALATA son
olarak; “GEKA’nın 52. Yönetim Kurulu toplantısında Yönetim Kurulumuz, bölge
için yaptığı değerlendirme ve istişareler doğrultusunda, daha önce 29 Kasım
2013 olarak ilan edilen 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının son
başvuru tarihini 31 Aralık 2013’e kadar uzatılmasını kararlaştırmıştır. Toplam
bütçesi 2 milyon 300 bin TL olan program kapsamında, her
bir proje için asgari 25 bin TL, azami 85 bin TL destekleme yapılacaktır. Kamu
kurum ve kuruluşları ile kâr amacı gütmeyen diğer kuruluşların başvuru
yapabildiği programa, Bölge açısından çeşitli sektörlerde yatırım
kararlarına etki edebilecek bilgi ve verilerin oluşturulmasına alt yapı
oluşturabilecek uygun projeleri Ajansımıza bekliyoruz” dedi.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılında yürütmekte olduğu Doğrudan Faaliyet
Desteği Programı’na başvuran Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, “Bir Dünya Şarabı Denizli” projesi ile Ajanstan destek almaya hak kazandı. Ajansın
Denizli’de bulunan merkezinde GEKA Genel Sekreteri Süleyman ALATA ile Kurum Müdürü
Mehmet Emin Turgut’un sözleşme imzalamasıyla projenin başlaması için ilk adım
atılmış oldu. Proje ile laboratuvar
ortamında yapılacak çeşitli analizler ışığında ürünün kalitesi denetlenerek
kontrolü sağlanırken, aynı zamanda sektörde
faaliyet gösteren işletmelerin, rekabet ve ihracat potansiyelinin de
araştırılarak geliştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman ALATA konuyla ilgili yaptığı
açıklamada; “Ajansımızın yürütmekte
olduğu Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvuru yapan Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar
Müdürlüğünün projesi, Ajansımızdan destek almaya hak kazandı. Bölgemiz,
Türkiye’de üzüm üretimi yapılan alanların yüzde onunu karşılarken, şarap
sektöründe faaliyet gösteren 28 işletme ise Güney Ege Bölgesi’nde faaliyet
göstermektedir. Özellikle bu işletmelerin büyük bir çoğunluğu Denizli ilimizde
bulunmakta olup Çal-Bekilli ve Güney havzası dünyanın en iyi şaraplık üzüm
havzası olarak kabul edilmektedir. Denizli ağırlıklı Bölgede üretilen şaraplar yurt içinde
piyasaya sunulduğu gibi dünya pazarlarının talebi doğrultusunda ihraç da
edilmektedir. Söz konusu işletmelerimiz ihracat yapmak istediklerinde çeşitli
analizler istenmektedir. Bu noktada proje ile laboratuvarda
yapılacak bilimsel analizlerle ürünü yenileme ve iyileştirme çalışmaları
yürütülecek, kalitesi denetlenecek ve ihracatının artırılması sağlanacaktır. Güney Ege
Bölgesi’nde sadece Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde
gerçekleştirilebilecek analiz çalışmalarıyla; Bölgede şarap dahil
içecek sektöründe üretilen ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde
üretilmesine katkı sağlanırken, ürünlerin katma değerinin arttırılarak, bölgede
faaliyet gösteren işletmelerin artan rekabet güçleriyle pazarda yer almaları
sağlanacaktır. Bilimsel analizler ışığında uluslararası standartlarda ürün
kalitesine ulaşılmasıyla ihracat kapasitesi artarken sektörün bölge ve ülke
ekonomisine katkısı yükselecektir” dedi.
ALATA son
olarak; “GEKA’nın 52. Yönetim Kurulu toplantısında Yönetim Kurulumuz, bölge
için yaptığı değerlendirme ve istişareler doğrultusunda, daha önce 29 Kasım
2013 olarak ilan edilen 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının son
başvuru tarihini 31 Aralık 2013’e kadar uzatılmasını kararlaştırmıştır. Toplam
bütçesi 2 milyon 300 bin TL olan program kapsamında, her
bir proje için asgari 25 bin TL, azami 85 bin TL destekleme yapılacaktır. Kamu
kurum ve kuruluşları ile kâr amacı gütmeyen diğer kuruluşların başvuru
yapabildiği programa, Bölge açısından çeşitli sektörlerde yatırım
kararlarına etki edebilecek bilgi ve verilerin oluşturulmasına alt yapı
oluşturabilecek uygun projeleri Ajansımıza bekliyoruz” dedi.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılında yürütmekte olduğu Doğrudan Faaliyet
Desteği Programı’na başvuran Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, “Bir Dünya Şarabı Denizli” projesi ile Ajanstan destek almaya hak kazandı. Ajansın
Denizli’de bulunan merkezinde GEKA Genel Sekreteri Süleyman ALATA ile Kurum Müdürü
Mehmet Emin Turgut’un sözleşme imzalamasıyla projenin başlaması için ilk adım
atılmış oldu. Proje ile laboratuvar
ortamında yapılacak çeşitli analizler ışığında ürünün kalitesi denetlenerek
kontrolü sağlanırken, aynı zamanda sektörde
faaliyet gösteren işletmelerin, rekabet ve ihracat potansiyelinin de
araştırılarak geliştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman ALATA konuyla ilgili yaptığı
açıklamada; “Ajansımızın yürütmekte
olduğu Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvuru yapan Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar
Müdürlüğünün projesi, Ajansımızdan destek almaya hak kazandı. Bölgemiz,
Türkiye’de üzüm üretimi yapılan alanların yüzde onunu karşılarken, şarap
sektöründe faaliyet gösteren 28 işletme ise Güney Ege Bölgesi’nde faaliyet
göstermektedir. Özellikle bu işletmelerin büyük bir çoğunluğu Denizli ilimizde
bulunmakta olup Çal-Bekilli ve Güney havzası dünyanın en iyi şaraplık üzüm
havzası olarak kabul edilmektedir. Denizli ağırlıklı Bölgede üretilen şaraplar yurt içinde
piyasaya sunulduğu gibi dünya pazarlarının talebi doğrultusunda ihraç da
edilmektedir. Söz konusu işletmelerimiz ihracat yapmak istediklerinde çeşitli
analizler istenmektedir. Bu noktada proje ile laboratuvarda
yapılacak bilimsel analizlerle ürünü yenileme ve iyileştirme çalışmaları
yürütülecek, kalitesi denetlenecek ve ihracatının artırılması sağlanacaktır. Güney Ege
Bölgesi’nde sadece Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde
gerçekleştirilebilecek analiz çalışmalarıyla; Bölgede şarap dahil
içecek sektöründe üretilen ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde
üretilmesine katkı sağlanırken, ürünlerin katma değerinin arttırılarak, bölgede
faaliyet gösteren işletmelerin artan rekabet güçleriyle pazarda yer almaları
sağlanacaktır. Bilimsel analizler ışığında uluslararası standartlarda ürün
kalitesine ulaşılmasıyla ihracat kapasitesi artarken sektörün bölge ve ülke
ekonomisine katkısı yükselecektir” dedi.
ALATA son
olarak; “GEKA’nın 52. Yönetim Kurulu toplantısında Yönetim Kurulumuz, bölge
için yaptığı değerlendirme ve istişareler doğrultusunda, daha önce 29 Kasım
2013 olarak ilan edilen 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının son
başvuru tarihini 31 Aralık 2013’e kadar uzatılmasını kararlaştırmıştır. Toplam
bütçesi 2 milyon 300 bin TL olan program kapsamında, her
bir proje için asgari 25 bin TL, azami 85 bin TL destekleme yapılacaktır. Kamu
kurum ve kuruluşları ile kâr amacı gütmeyen diğer kuruluşların başvuru
yapabildiği programa, Bölge açısından çeşitli sektörlerde yatırım
kararlarına etki edebilecek bilgi ve verilerin oluşturulmasına alt yapı
oluşturabilecek uygun projeleri Ajansımıza bekliyoruz” dedi.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılında yürütmekte olduğu Doğrudan Faaliyet
Desteği Programı’na başvuran Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, “Bir Dünya Şarabı Denizli” projesi ile Ajanstan destek almaya hak kazandı. Ajansın
Denizli’de bulunan merkezinde GEKA Genel Sekreteri Süleyman ALATA ile Kurum Müdürü
Mehmet Emin Turgut’un sözleşme imzalamasıyla projenin başlaması için ilk adım
atılmış oldu. Proje ile laboratuvar
ortamında yapılacak çeşitli analizler ışığında ürünün kalitesi denetlenerek
kontrolü sağlanırken, aynı zamanda sektörde
faaliyet gösteren işletmelerin, rekabet ve ihracat potansiyelinin de
araştırılarak geliştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman ALATA konuyla ilgili yaptığı
açıklamada; “Ajansımızın yürütmekte
olduğu Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvuru yapan Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar
Müdürlüğünün projesi, Ajansımızdan destek almaya hak kazandı. Bölgemiz,
Türkiye’de üzüm üretimi yapılan alanların yüzde onunu karşılarken, şarap
sektöründe faaliyet gösteren 28 işletme ise Güney Ege Bölgesi’nde faaliyet
göstermektedir. Özellikle bu işletmelerin büyük bir çoğunluğu Denizli ilimizde
bulunmakta olup Çal-Bekilli ve Güney havzası dünyanın en iyi şaraplık üzüm
havzası olarak kabul edilmektedir. Denizli ağırlıklı Bölgede üretilen şaraplar yurt içinde
piyasaya sunulduğu gibi dünya pazarlarının talebi doğrultusunda ihraç da
edilmektedir. Söz konusu işletmelerimiz ihracat yapmak istediklerinde çeşitli
analizler istenmektedir. Bu noktada proje ile laboratuvarda
yapılacak bilimsel analizlerle ürünü yenileme ve iyileştirme çalışmaları
yürütülecek, kalitesi denetlenecek ve ihracatının artırılması sağlanacaktır. Güney Ege
Bölgesi’nde sadece Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde
gerçekleştirilebilecek analiz çalışmalarıyla; Bölgede şarap dahil
içecek sektöründe üretilen ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde
üretilmesine katkı sağlanırken, ürünlerin katma değerinin arttırılarak, bölgede
faaliyet gösteren işletmelerin artan rekabet güçleriyle pazarda yer almaları
sağlanacaktır. Bilimsel analizler ışığında uluslararası standartlarda ürün
kalitesine ulaşılmasıyla ihracat kapasitesi artarken sektörün bölge ve ülke
ekonomisine katkısı yükselecektir” dedi.
ALATA son
olarak; “GEKA’nın 52. Yönetim Kurulu toplantısında Yönetim Kurulumuz, bölge
için yaptığı değerlendirme ve istişareler doğrultusunda, daha önce 29 Kasım
2013 olarak ilan edilen 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının son
başvuru tarihini 31 Aralık 2013’e kadar uzatılmasını kararlaştırmıştır. Toplam
bütçesi 2 milyon 300 bin TL olan program kapsamında, her
bir proje için asgari 25 bin TL, azami 85 bin TL destekleme yapılacaktır. Kamu
kurum ve kuruluşları ile kâr amacı gütmeyen diğer kuruluşların başvuru
yapabildiği programa, Bölge açısından çeşitli sektörlerde yatırım
kararlarına etki edebilecek bilgi ve verilerin oluşturulmasına alt yapı
oluşturabilecek uygun projeleri Ajansımıza bekliyoruz” dedi.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılında yürütmekte olduğu Doğrudan Faaliyet
Desteği Programı’na başvuran Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, “Bir Dünya Şarabı Denizli” projesi ile Ajanstan destek almaya hak kazandı. Ajansın
Denizli’de bulunan merkezinde GEKA Genel Sekreteri Süleyman ALATA ile Kurum Müdürü
Mehmet Emin Turgut’un sözleşme imzalamasıyla projenin başlaması için ilk adım
atılmış oldu. Proje ile laboratuvar
ortamında yapılacak çeşitli analizler ışığında ürünün kalitesi denetlenerek
kontrolü sağlanırken, aynı zamanda sektörde
faaliyet gösteren işletmelerin, rekabet ve ihracat potansiyelinin de
araştırılarak geliştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman ALATA konuyla ilgili yaptığı
açıklamada; “Ajansımızın yürütmekte
olduğu Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvuru yapan Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar
Müdürlüğünün projesi, Ajansımızdan destek almaya hak kazandı. Bölgemiz,
Türkiye’de üzüm üretimi yapılan alanların yüzde onunu karşılarken, şarap
sektöründe faaliyet gösteren 28 işletme ise Güney Ege Bölgesi’nde faaliyet
göstermektedir. Özellikle bu işletmelerin büyük bir çoğunluğu Denizli ilimizde
bulunmakta olup Çal-Bekilli ve Güney havzası dünyanın en iyi şaraplık üzüm
havzası olarak kabul edilmektedir. Denizli ağırlıklı Bölgede üretilen şaraplar yurt içinde
piyasaya sunulduğu gibi dünya pazarlarının talebi doğrultusunda ihraç da
edilmektedir. Söz konusu işletmelerimiz ihracat yapmak istediklerinde çeşitli
analizler istenmektedir. Bu noktada proje ile laboratuvarda
yapılacak bilimsel analizlerle ürünü yenileme ve iyileştirme çalışmaları
yürütülecek, kalitesi denetlenecek ve ihracatının artırılması sağlanacaktır. Güney Ege
Bölgesi’nde sadece Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde
gerçekleştirilebilecek analiz çalışmalarıyla; Bölgede şarap dahil
içecek sektöründe üretilen ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde
üretilmesine katkı sağlanırken, ürünlerin katma değerinin arttırılarak, bölgede
faaliyet gösteren işletmelerin artan rekabet güçleriyle pazarda yer almaları
sağlanacaktır. Bilimsel analizler ışığında uluslararası standartlarda ürün
kalitesine ulaşılmasıyla ihracat kapasitesi artarken sektörün bölge ve ülke
ekonomisine katkısı yükselecektir” dedi.
ALATA son
olarak; “GEKA’nın 52. Yönetim Kurulu toplantısında Yönetim Kurulumuz, bölge
için yaptığı değerlendirme ve istişareler doğrultusunda, daha önce 29 Kasım
2013 olarak ilan edilen 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının son
başvuru tarihini 31 Aralık 2013’e kadar uzatılmasını kararlaştırmıştır. Toplam
bütçesi 2 milyon 300 bin TL olan program kapsamında, her
bir proje için asgari 25 bin TL, azami 85 bin TL destekleme yapılacaktır. Kamu
kurum ve kuruluşları ile kâr amacı gütmeyen diğer kuruluşların başvuru
yapabildiği programa, Bölge açısından çeşitli sektörlerde yatırım
kararlarına etki edebilecek bilgi ve verilerin oluşturulmasına alt yapı
oluşturabilecek uygun projeleri Ajansımıza bekliyoruz” dedi.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılında yürütmekte olduğu Doğrudan Faaliyet
Desteği Programı’na başvuran Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, “Bir Dünya Şarabı Denizli” projesi ile Ajanstan destek almaya hak kazandı. Ajansın
Denizli’de bulunan merkezinde GEKA Genel Sekreteri Süleyman ALATA ile Kurum Müdürü
Mehmet Emin Turgut’un sözleşme imzalamasıyla projenin başlaması için ilk adım
atılmış oldu. Proje ile laboratuvar
ortamında yapılacak çeşitli analizler ışığında ürünün kalitesi denetlenerek
kontrolü sağlanırken, aynı zamanda sektörde
faaliyet gösteren işletmelerin, rekabet ve ihracat potansiyelinin de
araştırılarak geliştirilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.
Güney
Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman ALATA konuyla ilgili yaptığı
açıklamada; “Ajansımızın yürütmekte
olduğu Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvuru yapan Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar
Müdürlüğünün projesi, Ajansımızdan destek almaya hak kazandı. Bölgemiz,
Türkiye’de üzüm üretimi yapılan alanların yüzde onunu karşılarken, şarap
sektöründe faaliyet gösteren 28 işletme ise Güney Ege Bölgesi’nde faaliyet
göstermektedir. Özellikle bu işletmelerin büyük bir çoğunluğu Denizli ilimizde
bulunmakta olup Çal-Bekilli ve Güney havzası dünyanın en iyi şaraplık üzüm
havzası olarak kabul edilmektedir. Denizli ağırlıklı Bölgede üretilen şaraplar yurt içinde
piyasaya sunulduğu gibi dünya pazarlarının talebi doğrultusunda ihraç da
edilmektedir. Söz konusu işletmelerimiz ihracat yapmak istediklerinde çeşitli
analizler istenmektedir. Bu noktada proje ile laboratuvarda
yapılacak bilimsel analizlerle ürünü yenileme ve iyileştirme çalışmaları
yürütülecek, kalitesi denetlenecek ve ihracatının artırılması sağlanacaktır. Güney Ege
Bölgesi’nde sadece Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde
gerçekleştirilebilecek analiz çalışmalarıyla; Bölgede şarap dahil
içecek sektöründe üretilen ürünlerin sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde
üretilmesine katkı sağlanırken, ürünlerin katma değerinin arttırılarak, bölgede
faaliyet gösteren işletmelerin artan rekabet güçleriyle pazarda yer almaları
sağlanacaktır. Bilimsel analizler ışığında uluslararası standartlarda ürün
kalitesine ulaşılmasıyla ihracat kapasitesi artarken sektörün bölge ve ülke
ekonomisine katkısı yükselecektir” dedi.
ALATA son
olarak; “GEKA’nın 52. Yönetim Kurulu toplantısında Yönetim Kurulumuz, bölge
için yaptığı değerlendirme ve istişareler doğrultusunda, daha önce 29 Kasım
2013 olarak ilan edilen 2013 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının son
başvuru tarihini 31 Aralık 2013’e kadar uzatılmasını kararlaştırmıştır. Toplam
bütçesi 2 milyon 300 bin TL olan program kapsamında, her
bir proje için asgari 25 bin TL, azami 85 bin TL destekleme yapılacaktır. Kamu
kurum ve kuruluşları ile kâr amacı gütmeyen diğer kuruluşların başvuru
yapabildiği programa, Bölge açısından çeşitli sektörlerde yatırım
kararlarına etki edebilecek bilgi ve verilerin oluşturulmasına alt yapı
oluşturabilecek uygun projeleri Ajansımıza bekliyoruz” dedi.
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılında yürütmekte olduğu Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’na başvuran Denizli İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, “Bir Dünya Şarabı Denizli” projesi ile Ajanstan destek almaya hak kazandı.