GÜNEY EGE HİNDİSTAN’DA TANITILDI

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın bu yıl ilk kez katıldığı 31 Ocak- 2 Şubat tarihleri arasında Yeni Delhi’de gerçekleştirilen SATTE (South Asia’s Leading Travel Show) Turizm Fuarı’nda, Güney Ege Bölgesi; Aydın, Denizli ve Muğla’nın turizmden sorumlu kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından tanıtıldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın, Aydın, Denizli ve Muğla’nın turizm potansiyelini Hindistan turizm pazarında tanıtmak amacıyla SATTE Turizm Fuarı’nda açtığı Güney Ege standı katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Hindistan pazarı ile dünya turizminin temsilcilerini bir araya getiren fuarda Güney Ege bölgesinden turizm sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar, GEKA’nın tahsis ettiği kırk beş metrelik stant alanında turizm profesyonelleri ile bir araya geldi. Fuarda Güney Ege’den; Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turizm Birliği Derneği bölgenin ve bulundukları destinasyonların tanıtımını yaptı.

Özellikle otel ve turizm işletmeleri yetkilileri, tur operatörleri, seyahat acenteleri yetkilileri, turizm tedarikçileri, diplomatik temsilcilikler ve etkinlik organizatörleri vb. turizm profesyonelleri ile birebir görüşmelerin yapıldığı stant alanında, Hindistan turist pazarının Güney Ege Bölgesi’ne yönlendirilmesi için bağlantılar kuruldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Dr. Ziya Taşkent’in de ziyaret ederek incelemelerde bulunduğu Güney Ege standında, Taşkent stant alanımızı ziyaret ederek fuar hakkında sohbet etti. Hindistan Turizm Federasyonu, Travel Agents Federatıon of India’nın (TAFI) Başkanı Praveen Chugh, TAFI Genel sekreteri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İnanç Özçakmak’ın ağırlandığı stant alanı pek çok ziyaretçinin de ilgi odağı oldu. Fuar sırasında THY Hindistan Sorumlusu Özer Güler, Turizm acentelerinin yetkilileri, seyahat bloggerları, Hindistan düğün organizasyon firmaları, basın mensupları ve fuar firmalarının sahipleri GEKA yetkilileri tarafından ağırlandı. Uluslararası turizm acentelerinin yetkilileri ve seyahat bloggerları, Güney Ege’nin kurum temsilcileriyle bir araya getirilerek bölge tanıtımına yönelik geliştirilebilecek projeler üzerine konuşuldu ve bu doğrultuda ilgili bağlantılar sağlandı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı bölge turizminin çeşitlendirilmesi ve rekabet gücünün artırılması amacıyla küresel turizm odağı Güney Ege vizyonu çerçevesinde yaklaşık 4 yıldır turizmde tanıtım ve lobicilik faaliyetleri yürütüyor. Bu amaçla, ulusal ve uluslararası turizm arenasında ağırlığı olan fuarlara düzenli olarak katılım sağlayan GEKA, önümüzdeki dönemde de farklı ülkelerin turizm pazarlarına yönelik faaliyetlere ağırlık vermeyi planlıyor. 

Ajans tahsis ettiği stant alanında Bölgedeki turizmle ilgili kurum ve kuruluşların tanıtım yapmalarını, hem de Güney Ege bölgesinden bireysel olarak fuara katılanların birebir görüşmelerini gerçekleştirebilecekleri bir ortam oluşturuyor.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr