GÜNEY EGE GİRİŞİMCİ – YATIRIMCI BULUŞMASI DENİZLİ’DE YAPILDI.
GÜNEY EGE GİRİŞİMCİ – YATIRIMCI BULUŞMASI DENİZLİ’DE YAPILDI
Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Pamukkale TEKNOKENT ve TİM-TEB Girişim Evi işbirliği ile Güney Ege’de girişimcileri yatırımcılarla buluşturan “DEMODAY” etkinliği Pamukkale TEKNOKENT Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Açılış konuşmalarını Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve PAÜ TEKNOKENT Genel Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak yaptılar.
Güney Ege Bölgesi’ndeki yenilikçi ve teknoloji odaklı iş fikirlerini yatırımcılarla buluşturarak bölgede girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve fikirlerin yatırıma dönüşmesi amacıyla yola çıkılan organizasyonun ilk ayağı Denizli’de yapıldı.
Etkinlikte; girişimciler ve yatırımcılar, mentör eşliğinde bir araya getirilerek, ekosistemi oluşturan taraflar arasındaki bağlantıların kuvvetlendirilmesi ve ticarileşme potansiyeli yüksek iş fikirlerine finansman sağlanması hedeflendi.
DEMODAY kapsamında; BULUTFON, arabalar.com.tr, LOOPAR, LOGVRP, GREEN ABRASİV, QUDEA, NANOEAS, Yüksek Sıcaklık ve Basınç Reaktörü isimli girişimci firmalar kendilerini yatırımcılara anlatma fırsatı buldu.
Maliyeti yüksek fiziksel santralleri internet üzerinden buluta taşıyan BULUTFON firması girişim sermayesi, araç alım satımı için teklif verme sitesi olan arabalar.com.tr pazarlama aşaması için sermaye aradı. Offline (çevrimdışı) ve online (çevrimiçi) dünyaları birbirine bağlayan LOOPAR Artırılmış Gerçeklik Platformu, genişlemesine yardımcı olacak bağlantıları (network) güçlü yatırımcıları istedi. Filo yönetimi ve takibinde lojistik optimizasyonlar sunan LOGVRP firması, pazara açılmak ve genişleme maliyetlerini karşılamak üzere yatırım yapacak yatırımcıları beklediğini açıkladı. Krom işlenirken oluşan atık Olivin maddesinden mermer ocaklarında kullanılabilecek parlatma taşı üreten GREEN ABRASİV finansman aradı. QUDEA Online Satış Otomasyonu hakkında bilgi veren LAB2023 firması 3 yıllık pazarlama ve büyüme dönemini hızlandırmak için yatırımcıya ihtiyaç duyduğunu anlattı. Teknogirişim Sermayesi Desteği ile aktif karbon kumaş üretimi yapan, karbon salınımlarını azaltarak zehirlenmelerden kaynaklı ölümlerin azalmasını amaçlayan NANOEAS firması seri üretime geçebilmek için yatırımcıları bilgilendirdi. Teknogirişim Sermayesi Desteği ile faaliyetlerine başlayan diğer bir girişimci yurtdışından yüksek maliyetler ile ithal edilen “ Yüksek Sıcaklık ve Basınç Reaktörü”nü daha düşük maliyetler Türkiye’de üretebilmek için yatırımcı bekledi.
Ayrıca, sunuma katılamayan diğer girişimciler de kendilerine tahsis edilmiş stantlarda iş fikirlerini paylaşma ve yatırımcılar ile görüşme imkanı buldular.
GEKA, 30 Haziran 2016 tarihinde ilki Denizli’de gerçekleştirilen Girişimci – Yatırımcı Buluşmalarını, Aydın ve Muğla illerinde de düzenlemeyi ve bu şekilde yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini planlıyor.