GÜÇLENEN ESNAFIYLA BÜYÜYEN DENİZLİ PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILDI.

Denizli’de proje bilincinin gelişmesi ve ortak proje yürütme konusunun yaygınlaşması amacıyla, Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) desteklediği ve Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin (DESOB) yürüttüğü “Güçlenen Esnafıyla Büyüyen Denizli” projesi yoğun katılımla başladı.

Proje kapsamında 27 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında beş gün süreyle çoğunluğunu Denizli’deki esnafların oluştuğu büyük bir kitleye hibe ve fon kaynaklarına yönelik proje döngüsü yönetimi eğitimi veriliyor.

Eğitim açılışına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Denizli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (DESOB) Mehmet Ali Erbeği, proje eğitmeni Kazım Özdağ ve kursiyerler katılım sağladı.

Programda sırasıyla GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan birer konuşma yaptılar.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, “Esnaf ve sanatkarların üye olduğu ve Denizli genelindeki 67 meslek odasının bağlı bulunduğu DESOB’un Teknik Destek Programımızla hayata geçirdiği proje döngüsü yönetimi eğitimi proje kültürünün geniş kitlelere ulaşması açısından önemlidir. Eğitim içeriği proje fikrinin oluşması, yazımı, projenin yönetilmesi ve sürdürülebilirlilik vb. aşamalardan oluşmaktadır. Ayrıca hibe, destek ve fon kaynaklarının özellikleri ile söz konusu destek enstrümanlarına nasıl başvuru yapılacağı da konular arasındadır. Esnaf ve Sanatkarlar Odamız da Denizli’nin kalkınması için bir uğraş içerisine girdi. Birçok paydaşımızla yaptığımız gibi kendileriyle çalışmaya teknik destek programıyla başladık.” dedi.  

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise konuşmasında; nitelikli proje üretmenin ve proje yazmanın önemine değinerek, “GEKA’nın Sosyal Kalkınma Destek Programı ile ‘Pamuk Eller Üretiyor’ projesini hayata geçirdik. Tamamlamak üzere olduğumuz projeyle dezevantajlı durumda olan kadınların emeklerinin değerlendirildiği ve onlara ekonomik gelir elde etmelerini sağlayan bir merkez kurduk. Gelinen son aşamada kadınlarımızın ürünleri ilk meyvelerini vermeye başladı. Sıra satış, pazarlama ve markalaşma çalışmalarında. Projenin tüm aşamalarında destek veren GEKA’ya teşekkür ederim” dedi.  

GEKA Yönetim Kurulu üyesi ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise konuşmasında “Ülkemizde girişimcilere ve yeni iş fikri olanlara yönelik KOSGEB, TKDK, AB vb. kurumlar tarafından sağlanan birçok destek programı var. Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan ve merkezi Denizli olan Güney Ege Kalkınma Ajansının da birçok destek programı mevcut. İş fikrini işe dönüştürmek isteyenler GEKA’ya giderek bilgi alabilirler ve uygun destek programlarına bu konun uzmanları tarafından yönlendirilebilirler” dedi.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr