GEKA ÜÇÜNCÜ KEZ TRAVEL TURKEY FUARI’NDA

  Güney Ege Kalkınma Ajansı, Aydın, Denizli ve Muğla’daki kurum ve kuruluşlarla birlikte, Güney Ege’nin turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşma noktalarından biri olan ‘Travel Turkey İzmir Fuarı’na bu yıl üçüncü kez katılıyor.

  Bu yıl onuncusu düzenlenen 8-11 Aralık 2016 tarihlerinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Fuar İzmir Gaziemir’de gerçekleşecek fuara, geçtiğimiz yıl 31 ülkeden 1008 katılımcı firma ve 63 ülkeden 33.688 ziyaretçi katılım sağlamıştı.

  Dünya turizmini İzmir’de buluşturarak yeni iş bağlantıları kurulmasına fırsat sağlayacak Travel Turkey İzmir Fuarı’nda; Aydın, Denizli ve Muğla illerinin turizm temsilcileri, kurulacak 253 metrekarelik stant alanında bir araya gelerek Güney Ege Bölgesi’nin turizm potansiyelini birlikte tanıtacaklar.

  GEKA’nın tahsis ettiği stant alanında; Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın yanı sıra; başta Denizli ve Muğla İl Kültür Turizm Müdürlükleri olmak üzere Pamukkale, Marmaris, Bodrum, Fethiye, Kuşadası, Didim, Milas destinasyonlarında faaliyet gösteren ticaret ve sanayi odaları, otelciler birlikleri, TÜRSAB BYK’lar katılım sağlayarak bulundukları destinasyonların tanıtımını yapacaklar.

   Güney Ege’nin dünyaca bilinen deniz, kum ve güneş turizmindeki zenginliğinin yanı sıra; sağlık ve termal turizmi, eko turizm, kültür turizmi, doğal yaşam ve agro turizmi, kırsal turizm gibi Güney Ege Bölgesi’nin alternatif turizm olanakları tanıtılacaktır.

   Fuar kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcı firmalarla işbirliği yapmak için farklı destinasyonlardan tur operatörleri, seyahat acenteleri, satın alıcıları ile turizm basını fuara katılacak.

   Ayrıca fuar ile eş zamanlı olarak dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirmek, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisini ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına etkisini tartışmak amacıyla, 2. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi gerçekleştirilecek.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr