DÜNYA ARICILARI, GEKA’NIN DA KATKILARIYLA FETHİYE’DE BULUŞUYOR.

“5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi” 01- 05 Kasım 2016 tarihleri arasında GEKA’nın da desteğiyle Liberty Hotels Lykia, Fethiye - Ölüdeniz’ de düzenlenecek.

“Sağlıklı arı sağlıklı yaşam” ana temasıyla MAYBİR (Muğla ili Arı Yetiştiricileri Birliği), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı)’nın düzenlediği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla Valiliği, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Kongre kapsamında, sektörün uluslararası düzeyde tüm paydaşları bir araya gelecek.

Arıcıların teorik bilgi edinmelerinin yanı sıra uygulama ile ilgili konularda da deneyimlerini arttırmalarının hedeflendiği kongrede, Türkiye ve Dünya arıcılığının teknik ve ekonomik sorunlarının, konularında uzman, ulusal ve uluslararası bilim insanlarının ve arıcıların katılımı ile tartışma ve fikir paylaşımına açık bir kamp havası yaratılması amaçlanmaktadır.


“5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi”nde çağrılı bildirilerin yanı sıra, Bilim Kurulu tarafından seçilmiş konu başlıkları için yapılan başvurular özen ile değerlendirilerek sözlü ve/veya poster olarak kabul edilecek.
 

5. Uluslararası Arıcılık Kongresinde,  bilimsel konuların sunulmasının yanı sıra aynı anda farklı konular interaktif şekilde tartışılarak uluslararası düzeyde tüm katılımcıların buluşmaları ve fikir paylaşımları sağlanacak.

Kongrede,  arıcıların arzu ettikleri soruların tartışılması için özel soru masası kurulmasının yanı sıra arıcılar, konusunda uzman kişilerle her türlü sorunlarını tartışma fırsatı bulabilecekler. Bunun yanında, üreticiler uygulamalarını sunum halinde bilim kuruluna göndererek içlerinden seçilen 4 bildiri programa alınacak. İki ayrı günde gerçekleştirilecek ”Sektör Konuşuyor“ paneli TAB ve APIMONDIA kontrolünde uzman gazeteciler tarafından yönetilecek. Ayrıca, ülkemizde üretilen balımızı dünyaya tanıtmak ve diğer ülkelerde üretilen balların tarafımızca tanınması amacıyla, konusunda uzman yabancı jüri başkanı, jüri üyeleri ve uluslararası kriterler gözetilerek yapılan bir değerlendirme sürecinde bal yarışması düzenlenecek.

Ülkemiz ve Dünya arıcılığının teknik ve ekonomik sorunları ile çözüm yollarının tartışılacağı, Muğla çam balının ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılacağı, 1 - 5 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan “5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi” ne, 28 ülkeden 1870 katılımcı iştirak edecek.
 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr