BU TOPRAKLARDAN DÜNYA MARKASI ÇIKAR MI KONFERANSI, GEKA İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENDİ.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) işbirliğiyle, Denizli Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde ve Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “6. Türk Havlu ve Bornoz Festivali" etkinlikleri çerçevesinde "Bu Topraklardan Dünya Markası Çıkar mı?" konulu konferans gerçekleştirildi.

GEKA’nın Denizli’de tekstil sektöründe yenilik, tasarım ve markalaşmaya dayalı dönüşüm amacıyla bu yıl 4’üncü kez düzenlediği konferans, 25 Mart 2017 Cumartesi günü Denizli Ticaret Odası’nda Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek ve Marka Uzmanı Güven Borça’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.  

Gerçekleştirilen konferansta; tekstil sektörüne yön veren iş adamları, Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve akademisyenler biraraya gelerek markalaşma süreci ve bu sürecin nasıl yönetileceğine dair çözüm önerilerini konuştular.  

Açılışta konuşan DETGİS Başkanı Koltuksuz, Türk Havlu ve Bornoz Festivalini 6. kez düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, havlu ve bornozun marka değerini arttırmak için faaliyetlerine devam edeceklerini bildirdi.

Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter vekili Özgür Akdoğan, GEKA olarak bölge ekonomisine katkı sağlayan projelere destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek, bu organizasyon içinde yer almaktan duydukları memnuniyeti belirtti. Akdoğan, bölgenin lokomotif sektörlerinden olan tekstil sektörünün geleceğinin yenilik, tasarım ve markalaşma üzerine kurulması gerektiğini ve bu konuda Ajans olarak çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.  

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ise; Denizli tekstil sektörünün kalitesini dünya çapında kanıtladığını ifade ederek “Havlu ve bornozlarımız dünyanın en seçkin otellerinde kullanılmakta ve mağazalarda satışa sunulmaktadır. Burada önemli olan kaliteli üretim anlayışımızın kendi markalarımızla bütünleştirilmesidir. Yani kalitemizi kendi markamızla dünyaya pazarlamalıyız.” dedi.  

Açılış konuşmaları sonrasında Güven Borça moderatörlüğünde TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Aydın ve Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek’in konuşmacı olarak katıldığı “Bu Topraklardan Dünya Markası Çıkar Mı?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta özellikle markalaşmanın önemine değinilerek yapılan işin tutkuyla yapıldığı takdirde istenen hedefe ulaşılabileceğinin altı çizildi.

Konferans bitiminde Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katılımcılara hediyelerini, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve GEKA Yönetim Kurulu Üyesi Osman Zolan’la birlikte takdim etti.

Konferansın ardından  Denizli Ticaret Odası önünde protokol üyeleri biraraya gelerek günün anlamına dair protokol konuşmaları gerçekleştirdiler. Denizli Valisi ve GEKA Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ahmet Altıparmak’ın yanı sıra diğer protokol üyeleri, sanatçılar, basın mensuplarının da katıldığı geleneksel bornozlu kortej yürüyüşü Gazi Mustafa Kemal Bulvarı boyunca 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar gerçekleştirildi.

 

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr