AYDIN’DA “DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE NİTELİKLİ İSTİHDAM PROGRAMI”NIN İLK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

Aydın’da Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Aydın Sanayi Odası iş birliğinde 10 Ocak 2024 tarihinde ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda “Dijital Dönüşümde Nitelikli İstihdam Programı” kapsamında etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik sonrasında iş birliği protokolü imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Aydın Yatırım Destek Ofisi organizasyonunda gerçekleştirilen programda Aydın’ın önde gelen firmaları ile Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri bir araya getirildi. Programa, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, iş insanları, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli eleman yetiştirilmesi ve sektörlerin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamanın gerekliliğine vurgu yaparak, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten GEKA, son 3 yıldır dijital dönüşüm konusunda çalışmalar yürütmektedir. Stratejik öncelikler arasında yer alan bu programın amacı, uluslararası  alanda rekabet gücünü dijital dönüşümle birlikte verimliliği artırmak ve bunlarla ilgili hızlandırıcı projeler üretmektir. Bunun için de yetişmiş nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ve Aydın Sanayi Odası iş birliğinde düzenlenen bu program sayesinde bir istihdam programı başlattık. Programın istihdam alanında sizler için hayırlı ve verimli olmasını diliyorum.” dedi. 

Programda öğrencilerle bir araya gelen Çağdaş Cam San. ve Tic. A.Ş, Inovmak Makine San. ve Tic. A.Ş, Jantsa Jant San. ve Tic. A.Ş, OKT Trailer, OSP Demir Çelik A.Ş, ORGE Grup A.Ş, Polat Group Mak. San. ve Tic. A.Ş, QUA Granit, Wood Art Ecxlusive firmalarının yetkilileri, firmalarının dijitalleşme kapsamında yaptıkları çalışmaları ve başlayacakları projeleri öğrencilere aktardılar. Yenilikçi ve kaliteli çözümleriyle sektöründe öncü bir rol üstlenerek müşteri memnuniyetinin odak noktalarında yer aldığını belirten firmalar, misyonlarının sürdürülebilir ve değer yaratan çözümler sunarak sektörde fark yaratmak, güvenilirliği, yeniliği ve kaliteyi ön plana çıkarmak olduğunu söyledi.

Akıllı fabrika, modern teknolojileri ve dijitalleşmeyi kullanarak üretim süreçlerini optimize eden bir endüstriyel yaklaşım ile otomasyon gibi ileri teknolojileri entegre ederek üretim verimliliğini artırmayı, maliyetleri düşürmeyi ve daha esnek üretim yöntemlerini benimsediklerini belirten firmalar; üretim ekipmanları arasında iletişim kurabilen, süreçleri izleyebilen ve verileri anlık olarak analiz edebilen bir altyapı oluşturarak daha hızlı kararlar alınmasını sağlayarak üretim süreçlerinin daha etkili kullanımı ile ilgili faktörlerle ilgili bilgi verdi.

Bireylerin teknolojiyi anlama, kullanma ve değerlendirme yeteneğini ifade eden teknoloji okur yazarlığının öneminin de vurgulandığı programda,  dijital ortamda bilgi arama, eleştirel düşünce, veri güvenliği, gizlilik bilinci, kariyer olanakları gibi konulara da değinildi. Firma yetkilileri, projeler kapsamında öğrencilerle çalışmak istediklerini ifade ettiler ve başvuru yöntemleri hususunda bilgilendirme yaptılar.

Gerçekleştirilen etkinlik sonrasında GEKA, Adnan Menderes Üniversitesi ve Aydın Sanayi Odası arasında “Dijital Dönüşümde Nitelikli İstihdam Programı” iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ve Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş tarafından imzalandı. İmzalanan protokol ile dijital dönüşüm süreciyle ilgili çalışmaları bulunan ve konuyla ilgili personel ihtiyacı olan işletmelerin söz konusu ihtiyaçlarının karşılanması, aynı zamanda öğrencilerin mezun olmadan önce iş hayatıyla ilgili farkındalıklarının artırılması, iş hayatına hazırlanması, sektörle ilgili bilgi sahibi olması ile bu süreçte öğrenciler için gerek duyulan eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlanıyor.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr