AJANSIMIZIN YÖNETİMİ, DALYAN’DA TOPLANDI.

Ajansımızın 94. Yönetim Kurulu Toplantısı, Ajansın çalışmalarını içeren gündem maddelerini konuşmak ve değerlendirmek üzere 28 Nisan 2017 tarihinde, dünyaca ünlü İztuzu Plajı’na açılan nehri, Kral Mezarları ve sağlık kaynağı çamur banyolarıyla meşhur Dalyan’da gerçekleştirildi.

Muğla Valimiz ve GEKA Yönetim Kurulu Başkanımız Amir Çiçek’in başkanlığında düzenlenen toplantıya; Denizli Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak, Aydın Valimiz Ömer Faruk Koçak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Genel Sekreter Vekilimiz Özgür Akdoğan katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Muğla Valisi Amir Çiçek, Toplantıda öncelikle, Ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetlerin gözden geçirileceğini ve gelecek dönem için de planlanan çalışmaları inceleyeceklerini ifade etti.

Vali Amir Çiçek, ilk gündem maddesi olarak,  bölgedeki kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı faaliyetlere destek sağlamak amacıyla yaklaşık 4 yıldır başarılı bir şekilde yürüttükleri Teknik Destek Programını Mart ayı başında 2017 yılı için ilan ettiklerini söyledi. Programın toplam bütçesinin 600 bin TL olduğunu, proje başına azami 15 bin TL tutarında eğitim/danışmanlık desteği sağlanabildiğini, programa başvuruların ikişer aylık dönemler halinde alınacağını ve son dönem başvuruların 29 Aralık 2017 tarihinde son bulacağını sözlerine ekledi. Teknik Destek Programı’nın bölgeye hayırlı olmasını dileyen Vali Çiçek, proje başvurusu yapacak kurum ve kuruluşların program hakkında detaylı bilgiye geka.gov.tr internet adresinden veya Aydın, Denizli ve Muğla’daki ofisleri ziyaret ederek ulaşabileceklerini de belirtti.

Muğla Valimiz Amir Çiçek konuşmasının devamında; “Güney Ege Bölgesi’nin alternatif turizm olanaklarının yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtım faaliyetleri yürüten Ajansımız, bu yıl ilk defa Antalya’da 6-9 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenen HESTOUREX Sağlık ve Spor Turizmi Fuarı’na katılmıştır.  Ajansımız tahsis ettiği stant alanında ve fuar kapsamında düzenlenen ikili görüşmelerde, Güney Ege’de sağlık ve spor turizmi alanında faaliyet gösteren sektör temsilcilerini yurt dışı alım heyetleriyle buluşturmuştur. Yapılan ikili görüşmelerde Güney Egeli sektör temsilcileri; Ukrayna, Bangladeş, Danimarka, Kuveyt, Kazakistan, Avusturya, Gürcistan, Moldova ve İran gibi ülkelerden yaklaşık 25 firma ile yeni iş bağlantılarının yolunu açacak görüşmeler yapmışlardır. Bölgemizin turizm olanaklarının uluslararası çapta tanıtılması amacıyla fuar katılımlarının dışında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerden biri olan bölge tanıtım ziyaret etkinliklerimize, geçtiğimiz haftalarda Körfez ve Arap ülkelerinden gelen sosyal medya fenomenleri ve basın mensuplarını ağırlayarak devam ettik. Dalaman, Dalyan, Marmaris, Akyaka ve Bodrum ve çevresini kapsayan gezi kapsamında; 17 kişiden oluşan sosyal fenomenleri ve basın mensupları,  sosyal medya hesaplarından bölgemizde gezdikleri yerleri anlık paylaşarak Arap dünyasındaki hayranlarına tanıttılar. Bölge tanıtım ziyaret etkinliğine katılan T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı temsilcileri de organizayonun başarılı geçtiğini ifade ederek en kısa zamanda yeni organizasyonların, Bölgemizde yapılmasını istediklerini dile getirdiler. Bu anlamda T.C. Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile kurumumuz arasında işbirliği devam edecektir. Bugünkü toplantımızda gözden geçireceğimiz diğer konularımız; Ajansımızın, enerji verimliliği konusunda geçtiğimiz ay Muğla’da düzenlediği Enerji Verimliliği Konferansı, 2015 yılı Mali Destek Programları ilerleme raporları, 2016 yılı bütçe uygulama sonuçları, AB proje süreçlerindeki ilerlemeler ve güdümlü proje önerileri olarak sıralayabiliriz. Siz saygıdeğer yönetim kurulu üyelerimize teşrifleriniz ve katkılarınız için teşekkür eder; toplantımızda alacağımız kararların bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı ve başarılı olmasını diler, saygılar sunarım” dedi.  

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr