AJANSIMIZIN DESTEKLEDİĞİ ÜRETİMİN TEMEL TAŞI MAVİ YAKALILAR PROJESİ TAMAMLANDI.

Ajansımızın 2015 Yılı Teklif Çağrısı kapsamında yürüttüğü Üretim Ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile desteklenen, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün proje sahibi olduğu “Üretimin Temel Taşı Mavi Yakalılar” projesi, Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje ekibi tarafından yürütülerek başarıyla tamamlandı.

GEKA tarafından yaklaşık 200 bin TL destek verilen proje yaklaşık 335 bin TL toplam bütçe tutarı ile gerçekleştirildi. Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası ve Denizli İhracatçılar Birliği’nin proje ortağı olduğu projede, Başarı Tekstil, Bez Tekstil ve Kaynak Tekstil iştirakçiler olarak yer alarak projeye destek verdi.

Öncelikli amacı tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu mavi yakalıların yetiştirilmesi olan proje ile yetiştirilen mavi yakalının çağın teknolojisini uygulayabilir hale getirilmesi, okulun tekstil teknolojisi alanı atölyesinin fiziki alt yapısının iyileştirilmesi ve atölyeye kazandırılan donanımla öğrencilere “hayal et, tasarla, üret” vizyonu kazandırılması sağlandı. 

Lise eğitimine başlayacak olan gençlere “Mesleki Eğitime Yönlendirme”  eğitimleri, okuldaki öğrencilere “Mavi Yakalının Üretimdeki Yeri Nedir? “konulu eğitimler, sektörde çalışan mavi yakalılara “Mavi Yakalı Olmanın Önemi” konulu eğitimler, firma yetkililerine “Çalışanlarımızın Bizim İçin Önemi” konulu seminer verildi. “İyi Uygulama Ziyaretleri” ile sektörle okuldaki öğrenciler arasında köprü oluşturulması amaçlandı.

Proje kapsamında, Gülay Kaynak Sarıkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tekstil Atölyesine Numune Dokuma ve Numune Çözgü makinaları alındı ve atölyenin teknik kapasitesi, atölyenin bazı bölümleri tadile edilerek fiziki kapasitesi iyileştirilerek artırıldı.

Projenin başından bu yana gerçekleştirilen faaliyetlerin ve proje hakkında tüm bilgilerin yer aldığı bir internet sitesine http://www.uttmaviyakalilar.com/ adresinden ulaşılabilir.

 

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr