AJANSIMIZIN DESTEKLEDİĞİ ÇAMELİ SPOR, MACERA VE DOĞA TURİZMİ ALTYAPI GELİŞTİRME PROJESİ TAMAMLANDI

    2015 yılı Teklif Çağrısı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Çameli Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Çameli Spor, Macera ve Doğa Turizmi Altyapı Geliştirme” Projesi 2017 yılı Ekim ayında tamamlandı.

   Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından 185 bin TL destek tutarı ile desteklenen Çameli Spor, Macera ve Doğa Turizmi Altyapı Geliştirme Projesi, 340 bin TL toplam bütçe tutarı ile gerçekleştirildi. Çameli Kaymakamlığının başvuru sahibi, Çameli Belediyesi’nin ortağı olduğu,  Çameli'nin doğa sporlarının cazibe merkezi olması amaçlanan proje, 2015 yılı Ekim ayında uygulanmaya başlandı.

   Yamaç paraşütü, dağ bisikleti organizasyonları, yürüyüş, kampçılık, kış sporları gibi birçok macera sporlarına ev sahipliği yapan Çameli ‘de; tamamı 1380 kilometre olan dağ bisikleti ve yürüyüş rotalarının işaretlendirme, levhalandırma ve GPS kayıtlarının alınması çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında etaplı dağ bisikleti yarış (MTB) parkurları belirlendi ve dağ bisikleti maratonu düzenlenmesine uygun yarış rotaları oluşturuldu. Yürüyüş yolları Kibyratis Antik Trekking Rotalarına bağlandı. Bu çalışmaların yanı sıra kış dağcılığı rotaları ve dağ kayağı rotaları belirlendi.  Projede gönüllü olarak yer alan doğa ve dağ arama kurtarma rehberleri tarafından eğitim gerçekleştirildi. Ayrıca, Çameli Karadağ'a 3 kademeli yamaç paraşütü eğitim pisti yapıldı.

   Uluslararası işaret sistemi olan Grande Randonnee sistemi ile gerçekleştirilen işaretleme ve tabela çalışmalarıyla dağ bisikleti ve yürüyüş rotaları Ortaca-Dalyan-Fethiye rotaları ile birleştirilerek uluslararası çapta bir parkur kazandırılmış oldu.

  Bu proje ile Türkiye ve yurtdışından Çameli’ye gelen bisikletçi ve doğaseverler, rehbere ihtiyaç duymadan tabelaların yönlendirmeleriyle seyahat edebilecekler. Marmaris, Dalyan, Ortaca, Dalaman, Fethiye güzergâhlarından bu rotaları kullanarak, güvenli bir şekilde Çameli'ye, Kibyra Antik Kenti’ne ve Pamukkale'ye ulaşabilecekler.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr