AJANSIMIZ UZMANLARI “KESTANE SEKTÖRÜNÜ” ARAŞTIRIYOR

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

 

6 Ocak 2012 tarihinde Nazilli Aksu Köyü’nde gerçekleştirilen ziyarette, Aksu Tarımsal Kalkınma Kooperatif İkinci Başkanı Hüseyin Çıralı Ajans uzmanları Yeliz Sarıbaş ve Mehmet Sert’e köyün en önemli geçim kaynağının kestane üretimi olduğunu anlattı..

Ajans uzmanları kestane sektörü araştırma raporu kapsamında ziyaret ettikleri Aksu Köyü’nde iki kestane toplama ve sınıflandırma yapan işletmeyi ve bir adet kestane şekeri işleme tesisini yerinde inceledi. Görüşmede Çıralı, “Aksu Köyü’nün en önemli geçim kaynağının kestane ve incir olduğunu, köyde 300 hane ile yaklaşık 1000 nüfusun kestane üretiminden geçimlerini sağladıklarını belirtti. Ancak köy halkının  kestaneleri işleyemediği için kestanenin hasadını yapıp, dikenlerinden ayırdıktan sonra kestaneyi kalibre ettiklerini ve ebatlarına göre kategorize ederek Bursa, İzmir, Ankara, Adana’ya gönderdiklerini söyledi.

Kestane üreticileri bu yıl kestanenin kilogramını 4-4,5 TL’ye elden çıkardıklarını iletirken, Ajans uzmanlarımız da kestanenin alternatif işleme şekillerinin neler olabileceği hakkında işletme yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette ayrıca, üreticilere ve işleme tesisi yetkililerine,  faydalanabilecekleri destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr