AJANSIMIZ, ULUSLARARASI AR-GE İŞBİRLİKLERİ ZİRVESİ’NDE.

Ajansımız, Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, TÜBİTAK’ın katkılarıyla 3-5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul’da, “Geleceğin Üretim Sistemlerinde Ar-Ge İşbirlikleri” ana temasıyla düzenlenen “Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı”na katıldı.

Ajansımız fuarda sağladığı stant alanına Güney Ege Bölgesi’nde ileri teknoloji üzerine çalışan, AR-GE yapabilme kapasitesine sahip ve bu alanda proje üreten kurumlar katılım sağlayarak uluslararası sektör temsilcileriyle bir araya geliyor.  AR-GE ve İnovasyon alanında uluslararası işbirliklerinin kurabilmesinin önünü açacak fuarda yapılan ikili görüşme etkinliklerinde de GEKA, Güney Egeli firmalar ile yurt dışından katılım sağlayan yetkilileri buluşturuyor.

Türkiye’de gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin tanıtımı, Ar-Ge’de kamu, özel sektör ve akademi etkileşiminin artırılması, uluslararası araştırma ve inovasyon işbirliklerinin geliştirilmesinin amaçlandığı fuar kapsamında, odak ülke olarak Japonya seçilmiş. Bu nedenle fuara; Japonya’dan kamu, özel sektör ve akademi temsilcileri ile Avrupa Araştırma Alanı’nı temsilen politika yapıcılar, özel sektör temsilcileri ile araştırma işbirliği platformlarını kapsayan üst düzey katılım gerçekleşiyor.

Etkinlik, AR-GE ve İnovasyon alanında yurtiçi ve yurtdışından “Kamu”, “Üniversite” ve “Özel Sektör”  temsilcilerini bir araya getirirken,  “Geleceğin Üretim Sistemleri ve Ar-Ge İşbirlikleri”, “Türkiye’nin Öncelikli Alanları”, “Ar-Ge Altyapıları ve İşbirliklerinde Yeni Yaklaşımlar” ve “Uluslararası Ar-Ge Yatırımlarında Türkiye’nin Yeri”  olarak 4 ana bölümde ele alınıyor.

Organizasyon kapsamında; “Kongre-Paneller”, “Fuar”, “Çalıştaylar”, “Bir-e-Bir Görüşmeler”, “Ortak Akıl Toplantısı” ve “Ar-Ge Yönetim Toplantıları düzenlenirken;  “Dijital Teknolojiler”, “Biyo Teknolojiler” ve “Nano Teknolojiler” detaylı olarak ele alınan sektörler olarak belirlenmiş.

Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi, İstanbul’da 3- 5 Mayıs 2017 tarihlerinde Yenibosna’daki Pullman Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr