AJANSIMIZ İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN “II. GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ”NE KATILDI.

 

İlki Nisan 2010’da Washington’da ABD Başkanı Barack Obama’nın ev sahipliğinde düzenlenen “Başkanlık Girişimcilik Zirvesi”nde elde edilen sonuçların geliştirilmesi ve ileriye götürülmesi amacıyla düzenlenen bu yılki Zirve, “Girişimcilik, Değerler ve Kalkınma: Küresel Bir Gündem” genel teması altında gerçekleştirilirken Türkiye’den ve dünyadan yaklaşık 2.000 başarılı girişimciyi de bir araya getirdi.

Kültürler Arası Yakınlaşma ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Girişimcilik Kültürünün Geliştirilmesi, Girişimciler Arası Küresel İşbirliğinin Desteklenmesi, Başarı Örneklerinin Paylaşılması amacıyla düzenlenen bu yılki zirveye Ajansımız uzmanları 5 Aralık 2011 Pazartesi günü katılırken, zirvenin açılış konuşmalarını Başbakan Yardımcısı Sn. Ali BABACAN ve ABD Başkan Yardımcısı Joe BIDEN gerçekleştirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Bakan Yardımcısı Davut KAVRANOĞLU’nun konuşmasıyla açılan 5 Aralık Pazartesi günkü oturumun diğer konuşmacıları ise; Küresel Girişimcilik Programı direktörü Steven KOLTAI, Avea CEO’su Erkan AKDEMİR, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali SABANCI gibi isimler oldu. Ajans uzmanlarımızın da katıldığı oturumlarda konuşmacılar, girişimciliğin desteklenmesi ve network oluşturmanın önemiyle ilgili konulara değinirken, Türkiye’nin son yıllarda girişimcilik konusunda çok aktif olduğunu da belirttiler.

Konferansın yapılmış olduğu alanda Ajansımızın standı kurularken, ziyaretçilere GEKA ve Güney Ege Bölgesi hakkında bilgi verildi. Bunun yanı sıra Zirve'nin yan etkinlikleri kapsamında Kalkınma Ajansları tarafından bulundukları bölgelerin tanıtımlarını ve yatırım olanaklarını anlatan sunumlar gerçekleştirildi.

 

 

 

.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr