AJANSIMIZ İLÇE ANALİZLERİNE TAVAS’LA DEVAM ETTİ.

Ajansımız, önceki yıllarda başlatmış olduğu ve bu kapsamda Aydın ilçelerinin büyük oranda tamamlandığı ilçe analizlerine Denizli’de devam ediyor. Ajansın 2016 Yılı Çalışma Programında bu amaçla belirlenen “Geleneksel Ekonomi Merkezlerinde Proje Seti Oluşturulması” faaliyeti kapsamında; 13 Nisan 2016 tarihinde Denizli’nin Tavas ilçesinde GZFT (Güçlü ve Zayıf Yönler, Fırsatlar ve Tehditler) analizi çalıştayı gerçekleştirildi.

Tavas İlçesi’nin güçlü ve zayıf yanlarının tespit edilerek çıkan sonuçlara göre bu yönlerin Tavas için nasıl fırsata dönüştürülebileceğine dair çözüm önerilerinin belirlendiği çalıştay, Ajansımızın Ekonomik Araştırmalar ve Planlama Birimi’nin Tavas’ın ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda mevcut durumuna ışık tutan sunumuyla başladı.

Tavas Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen çalıştaya, Tavas İlçesi’ndeki kaymakamlık, belediye, çeşitli kamu kurumları, STK'lar ve özel sektörden temsilciler ile köy muhtarları  katıldı. Tarım ve kırsal kalkınma, turizm ve çevre, sosyal kalkınma ile sanayi, ticaret ve enerji üretimi konularında dört gruba ayrılan katılımcılar ilk etapta, ilçenin güçlü yönleri ve fırsatları ile zayıf yönleri ve tehditlerini belirlediler. Ardından Tavas’ın güçlü yanlarının nasıl kullanılabileceği ve fırsatların nasıl değerlendirilebileceği konusunda çözüm önerileri geliştiren katılımcılar, ilçenin gelişme hedefleri, stratejileri ve projelerini içeren belgeyi oluşturdular. Katılımcılar İlçe’nin zayıf yanlarının nasıl düzeltileceği ve tehditlerin nasıl bertaraf edileceğine yönelik tespitler de yaptılar.

Ajansımız’dan yapılan açıklamada; Çalışmaya katılan toplumun değişik kesimlerinden katılımcıların, yaşadıkları ilçeye ilişkin görüşlerini dile getirdiği, bu çalışmayla ilçenin ekonomik, çevresel, sosyal ve kültürel açıdan fotoğrafının çekildiği, böylece ilçenin gelişimi ve geleceğine ışık tutulacağı vurgulandı. Ajans olarak gerçekleştirilen ilçe GZFT çalıştaylarıyla geleneksel ekonomiye sahip ilçelere yönelik proje önerilerinin toplanarak Kalkınma Ajansı destekleri ya da diğer destek mekanizmaları aracılığıyla hayata geçirilmesinin amaçlandığı belirtildi. Ayrıca, her ilçe için önemli bir kaynak ve stratejik planlama için bir rehber niteliğinde olan bu analizler GEKA’nın faaliyet alanındaki illerde yer alan tüm geleneksel ekonomiye sahip ilçeler için uygulanacağı açıklandı.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr