2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı Bağımsız Değerlendirici İlanı

Güney Ege Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programlarını ilan etmiştir. Söz konusu mali destek programları kapsamında başvurusu yapılacak projelerin, başvuru rehberinde belirtilecek esaslara göre teknik ve mali değerlendirmesini yapmak üzere bağımsız değerlendiriciler görevlendirilecektir.

 

Bağımsız Değerlendiricilerde Aranacak Nitelikler

Adayların en az lisans mezunu olmaları ve başvurmak istedikleri mali destek programları kapsamında en az beş yıl ve üzerinde deneyime sahip olmaları gerekmektedir. Programların kapsamına ilişkin detaylı bilgi Ajans resmi web sitesinde yer alan rehberlerden edinilebilir.

Bunun yanında adayların aşağıda yer alan konularla ilgili bilgi ve/veya deneyim sahibi olmaları tercih sebebi olacaktır:

  • Kalkınma Ajansları Proje Başvurularında bağımsız değerlendirici olarak görev yapması,
  • Proje döngüsü yönetimi bilgisi,
  • Mali ve teknik konularda proje etüdü ve değerlendirmesi,
  • Kalkınma Ajansları mali destek ve uygulama usulleri, hibe projesi uygulaması ve yönetimi,
  • Deneyim alanı ile ilgili mevzuat ve uygulamalar.

 

Güçlü Sanayi Mali Destek Programı için;

  • Ar-Ge ve yenilik çalışmaları,
  • Tasarım, tanıtım, pazarlama ve markalaşma,
  • Akıllı ve teknik tekstil ürünleri, akıllı malzemeler, nano teknolojik ürünler vb.,
  • Doğal tedavi ve apiterapi alanlarında.

 

Temiz Üretim Mali Destek Programı için;

  • Su tüketimini azaltmaya yönelik,
  • Atıkların üretim sürecine kazandırılması,
  • Enerji ve ısı geri kazanımı,
  • Çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik alanlarda.

 

Bağımsız Değerlendiricilerle İlgili Diğer Hususlar

Bağımsız Değerlendirici adaylarının 2019 yılında proje teklif çağrısı usulüyle ilan edilen herhangi bir program kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı’na teslim edilen bir veya birden fazla projenin hazırlık veya uygulama aşamasında görev almamış veya almayacak olmaları gerekmektedir.

Bağımsız değerlendiriciler değerlendirme aşamasındaki faaliyetlerini tarafsızlık, gizlilik ve eşitlik prensipleri çerçevesinde gerçekleştirir, değerlendirme sırasında proje içeriği ile ilgili elde ettikleri ticari sır niteliğindeki bilgileri ifşa edemezler. Bu çerçevede görevlendirilecek bağımsız değerlendiriciler, değerlendirme öncesinde Kalkınma Ajansları Destek Yönetimi Kılavuzunda verilen örneğe uygun olarak hazırlanmış “Tarafsızlık ve Gizlilik Beyanı”'nı imzalayacaklardır. Bu kapsamda, bağımsız değerlendiricilerin;

 

a) Kendileri, eşleri, ortakları, ikinci dereceye kadar (bu derece dahil) kan ve kayın hısımları ile sahibi ya da ortağı oldukları ticari işletmelere ilişkin projeleri değerlendirmemesi,

b) Proje içeriği ile ilgili elde ettikleri ticari sır niteliğindeki bilgileri hiçbir koşulda, diğer bilgileri ise ajansın uygun görüşü alınmaksızın üçüncü kişilerle paylaşmaması,

c) Görev aldığı bir destek programı kapsamında hiçbir projeye, proje fikri üretilmesi, başvuru formu ve diğer belgelerin doldurulması konularında müdahil olmamış olması,

ç) Değerlendirdikleri projelerin sahipleri ve ortakları ile değerlendirme sürecinde hiçbir şekilde iletişime geçmemesi,

d) Kendilerine verilen projeleri, belirlenen kurallar ve standartlara bağlı olarak değerlendirmesi,

e) Değerlendirdikleri projelerin destek alması durumunda bu projelerin uygulamasında yer almaması,

f)  Menfaat ilişkisi kapsamında değerlendirilebilecek faaliyetlerde bulunmaması gerekmektedir.

 

Bağımsız değerlendiricilerden birinin aksi şekilde davrandığının tespit edilmesi durumunda, kendisi ile imzalanan sözleşme çerçevesinde gerekli hukuki ve cezai hükümler uygulanır.

 

Bağımsız değerlendiriciler ile Ajans arasında; işin tanımını, süresini, tarafsızlık ve gizlilik esaslarını, çalışma koşullarını ve kamu dışı personel ise kendilerine ödenecek ücret ve benzeri hususları içeren bir sözleşme imzalanacaktır.

 

Bağımsız Değerlendiriciler bir proje teklif çağrısı döneminde; bir günde en fazla 3(üç) proje teklifi olmak üzere toplamda en fazla 25 (yirmi beş) proje teklifini değerlendirebileceklerdir. Proje başvuru sayısına göre Bağımsız Değerlendiricilerin değerlendireceği proje sayısı değişiklik gösterebilir. Tüm değerlendirmeler ve projelerin incelenmesi bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir.

 

Başvurular Nereye ve Nasıl Yapılacaktır?

Bağımsız Değerlendirici adayları, başvurularını KAYS üzerinden (https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr/) yapmalıdırlar. Bağımsız Değerlendirici başvuruları 05.03.2019-15.04.2019 tarihleri arasında kabul edilecektir. Son başvuru tarih ve saati 15.04.2019 saat 23:59’dur. Son başvuru zamanından sonra yapılan başvurular ile KAYS üzerinden yapılmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Uygun şartları taşıyan adaylar her iki programa da başvuru yapabilirler.

 

Bağımsız Değerlendirici adaylarından, KAYS’ta yer alan standart alanların doldurulmasına ek olarak Ajans tarafından görevlendirmeleri halinde, aşağıda belirtilen dokümanları hazırlayıp, değerlendirme sürecine başlamadan önce Ajansa teslim etmeleri istenecektir:

 

Adayların, aşağıda sıralanan belgelerden özgeçmişlerinde belirtmiş olduklarını başvuru sırasında sisteme yüklemeleri gerekmektedir:

1.  Nüfus Cüzdanı

2. Diploma (var ise lisansüstü eğitim diplomaları ve belgeleri de ilaveten sunulmalıdır)

3.  İlgili konularda tecrübeleri ve süresini gösteren Referans mektubu, çalışma belgesi vb. belgeler.

4.  Çalışma süresini gösteren SGK/hizmet dökümü. (2.maddedeki belgeler kamu kurumlarından alınmış ise SGK/hizmet dökümü sunulmayabilir.)

5.  Tercih sebebi olabilecek alanlarda görevlendirme, iş tecrübesi, eğitim ve kurslara ilişkin belgeler

6.  Fotoğraflı Özgeçmiş (serbest formda hazırlanmış)

Yukarıdaki dokümanlar bir klasöre eklendikten sonra sıkıştırılarak tek bir dosya formatına (.rar veya .zip uzantılı) dönüştürülerek sisteme yüklenmelidir.

Seçilen bağımsız değerlendiricilerden sözleşme aşamasında, başvuruda sunmuş oldukları bilgileri

doğrulayacak belgelerin asılları ile gerekli görülmesi halinde ilave belgeler de talep edilecektir ve Ajans

tarafından asılları kontrol edilerek fotokopileri onaylanıp teslim alınacaktır.

Diğer yollarla (faks, posta, e-posta vb) yapılan başvurular  kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Son Başvuru Tarihi: 15 Nisan 2019

 

Daha önceki yıllarda proje teklif çağrıları kapsamında değerlendirme yapmak üzere başvuru yapmış veya bu kapsamda görev yapmış Bağımsız Değerlendirici adaylarının da tekrar başvuru yapması gerekmektedir. Bağımsız Değerlendiricilerin öncelikle KAYS’a kayıt olmaları sonra ilgili mali destek programına başvuru yapmaları gerekmektedir.

 

Bağımsız Değerlendiricilerin Seçimi

Bağımsız Değerlendiricilerin konuyla ilgili uzmanlık ve tecrübeleri, sunacakları detaylı özgeçmişlerinin incelenmesi ve gerekli görüldüğünde yüz yüze görüşme, telefon veya video konferans gibi mülakat yöntemleri yoluyla tespit ve tayin edilir. Bağımsız Değerlendirici havuzunda yer alması uygun görülenlerin listesi seçim komisyonunun görüşleri doğrultusunda Genel Sekreterce onaylanır.

 

Teklif çağrısı döneminde proje başvurularını değerlendirme üzere seçilecek Bağımsız Değerlendiricilere tebligat yalnızca e-posta ve telefon yoluyla yapılacak olup; ayrıca resmi bir yazışma yapılmayacaktır. (Bağımsız değerlendirici adayları geçerli bir telefon numarası ve e-posta adresi sunmakla sorumludur. Seçilen bağımsız değerlendiricilerle, e-posta ve/veya telefonla iletişime geçilememesi durumunda, bu bağımsız değerlendiriciler değerlendirme sürecinde yer alma haklarını kaybederler)

 

Telefon ve/veya e-posta yoluyla iletişime geçilen Bağımsız Değerlendiricilerden, ilgili tarihlerde görev alabilecek olanlardan “Uygunluk Beyanı” nı imzalayıp taranmış halini Ajansa ulaştırmaları istenecektir.

 

Güney Ege Kalkınma Ajansı, bağımsız değerlendiricileri, başvurusu kabul edildiği halde belirtilen mali destek programında görevlendirmeme hakkını saklı tutar.

 

Bağımsız Değerlendiricilerin Görevlendirileceği Yer ve Zaman

Ajans tarafından yapılan değerlendirme ve seçim sonucunda bağımsız değerlendirici olarak hizmet vermesi uygun görülenlere verilecek eğitime ve bağımsız değerlendiricilerin gerçekleştirecekleri değerlendirmelere ilişkin takvim kendilerine e-posta yolu ile bildirilecektir.

 

Çalışmalar tam zamanlı ve 08:30-17:00 saatleri arasında olacaktır. Tüm çalışmalar Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından belirlenecek mekanda gerçekleştirilecektir.

 

Bağımsız Değerlendiricilere Yapılacak Ödemeler

Kamu personeli dışındaki bağımsız değerlendiricilere değerlendirdikleri proje adedi üzerinden ücret ödenecektir. Kendilerine, proje başına aylık asgari ücret net tutarının yüzde yirmi beşini geçmemek üzere, Ajans tarafından akdedilecek ve sözleşmede belirlenecek miktarda ücret ödenecektir. Ancak yükseköğretim kurumlarında görev yapan bağımsız değerlendiricilerin ücret ödemeleri bağlı oldukları yükseköğretim kurumunun döner sermayesine yapılacaktır. Bağımsız değerlendiricilere ücretleri ve şehir dışından geliyorlarsa belirlenen miktardaki ulaşım giderleri dışında herhangi bir ödeme ve harcama yapılmayacaktır.

 

Kamu personeli ve değerlendirme ücreti alamayan diğer bağımsız değerlendiricilerin görevleri ile ilgili gider ve harcamalar (yol, konaklama ve yemek) görevlendirme süresince Ajans bütçesinden karşılanacaktır.

 

Bağımsız Değerlendirici Statüsü

Değerlendirme Ücreti

Diğer Giderler

 

 

Kamu Personeli Olmayan Bağımsız Değerlendiriciler

 

 

Proje Başına Verilecek Brüt Ücret 425 TL

Belgelendirmesi kaydıyla Denizli’ye geliş ve gidiş olmak üzere azami 500 TL ulaşım masrafları ödenir. (Ulaşımlarını özel araçları ile sağlayan Değerlendiricilere müstehak oldukları taşıt (otobüs) ile ulaşım ücreti ödenir.

Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Olan Bağımsız Değerlendiriciler

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 37’nci maddesi çerçevesinde ilgili döner sermaye hesabına ödenecek olup;

Proje Başına Verilecek Brüt Ücret 425 TL

Belgelendirmesi kaydıyla Denizli’ye geliş ve gidiş olmak üzere azami 500 TL ulaşım masrafları ödenir. (Ulaşımlarını özel araçları ile sağlayan Değerlendiricilere müstehak oldukları taşıt (otobüs) ile ulaşım ücreti ödenir.

 

Kamu Personeli Statüsünde Olup Değerlendirme Ücreti Alamayanlar

Ajans, değerlendiriciye sözleşme kapsamında yaptığı çalışmaların karşılığı olarak, belgelendirilmesi kaydıyla yol, ve yemek masraflarının tamamı, konaklama için azami 180 TL ödenecektir.

Ayrıca belgelendirilmesi kaydıyla değerlendiricinin Ajans ve konaklama yeri arasındaki şehir içi ulaşım giderleri Ajans tarafından karşılanır.

 

*Uçak ile seyahat eden Bağımsız Değerlendiricilere ödeme yapılabilmesi için ilgili bilet faturası ve biniş kartının Ajansa teslim edilmesi gerekmektedir.

 

Kamuoyuna ilanen duyurulur.

 

Son başvuru tarihi: 15 Nisan 2019

BAŞVURU VE KAYIT

https://kaysuygulama.sanayi.gov.tr

Daha fazla bilgi için:

(0258) 371 88 44

PROGRAM YÖNETİM BİRİMİ

pyb@geka.gov.tr

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr