2. ULUSLARARASI TERMAL SAĞLIK TURİZM ZİRVESİ AJANSIMIZIN DA İŞBİRLİĞİYLE DENİZLİ'DE BAŞLIYOR.

2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın da işbirliğiyle Denizli’de gerçekleştiriliyor.

Pamukkale ve Karahayıt’ın şifalı suları ve Denizli’de termal ile medikal alanlarda gerçekleşen tedaviler, uluslararası uzmanların katımıyla 20-24 Eylül 2017 tarihinde masaya yatırılacak. Türkiye’de ilk kez bir uluslararası sağlık turizm zirvesinde sağlık kentlerinin oluşturulması ve markalaşması akademik panellerde ele alınacak.

Ekonomi Bakanlığı ve Denizli Valiliği'nin himayesinde gerçekleştirilecek zirveye, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Pamukkale  Üniversitesi, Pamukkale Belediyesi, Denizli Ticaret Odası, DENTUROD, TÜRSAB ve Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği de destek verecek. Zirveye 52 ülkeden 256 yabancı ve 100 yerli heyet olmak üzere 356 kişi katılacak. Başta Türkiye olmak üzere Denizli ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale İlçesi'nin gelişimine önemli katkı sunacak olan Zirve’nin katılımcı profili sağlık bakanlığı temsilcileri, termal sağlık alanında uzman doktorlar, fizik rehabilitasyon uzmanları ve 250 yerli seyahat ile sigorta acentesi temsilcisi olacak.

Ajansımızın da destek verdiği zirvenin kongre bölümü Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 2. Uluslararası Termal Sağlık Turizm Zirvesi'nde Kongre Başkanlığı'nı, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü üstlenecek. Kongrede gerçekleştirilecek panellerde,  “Pamukkale’nin termal sağlık turizmindeki yeri”, “Termal sağlık kentleri adayları ve alternatif yaklaşımlar” ve “Termal sağlık turizminde tedaviler ve yaklaşımlar” konuları uzmanlar tarafından ele alınacak.

Zirvede 21 Eylül Perşembe günü ise Pamukkale Belediyesi'nin düzenlediği Karahayıt'ta bisiklet turu düzenlenecek. Karahayıt Meydanı'ndan başlayacak bisiklet turu, Antik Roma Hamamı, Doğa Termal, Kırmızı Su Parkı, Kent Ormanı, Nobel Tıp Merkezi, Pam Termal Otel, Polat Termal Otel, Colossae Termal Otel, Kuzey Kapı güzergahından ilerleyecek, katılımcılara Pamukkale ve Karahayıt bölgesinin tarihi ve doğa güzellikleri tanıtılacak.

Bir yıldır üzerinde çalışılan uluslararası zirvede Türkiye’nin ilk termal kür kenti olarak Pamukkale ve Karahayıt bölgesi görücüye çıkıyor. Büyükşehir Belediyesinin ve Pamukkale Belediyesinin bölgede yapmış olduğu yoğun çalışmalar ve kent parkının inşa edilmesi dahil geleceğe yönelik planlamalar bölgeyi yaşanabilir bir bölge haline getirdiği gibi uluslararası sağlık turizmine hizmet vermeye de hazır hale getiriyor. Bölgeye yüksek ekonomik getirisi olacağı öngörülen kür kenti modelinin Türkiye’nin diğer kaplıca bölgelerine de örnek olması ve termal sağlık turizmindeki hedeflere katkı sağlaması bekleniyor. 

 

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr