17. ULUSAL TURİZM KONGRESİ BODRUM’DA BAŞLIYOR.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın yanı sıra Muğla’daki yerel STK’lar,  yerel sponsorlar ile yerel bir turizm acentesinin işbirliğinde, Bodrum’da 20-23 Ekim 2016 tarihlerinde 17. Ulusal Turizm Kongresi gerçekleştirilecek.

İlk defa 1990 yılında yapılan, her yıl Türkiye’de değişik üniversitelerde düzenlenen turizm alanının en köklü kongresine, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın da iştirak etmesi bekleniyor. Bodrum Vogue Hotel’ de düzenlenecek turizm alanının en köklü ve prestijli etkinliği olan kongreye akademisyenlerden şimdiye kadar ki en yoğun katılımın sağlanacağı ön görülüyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan BAHAR’ın yürütme kurulu başkanı olduğu kongrenin en önemli özelliği “Akademi ve Sektör”ü bir araya getiriyor olması.

Çok saygın, çok köklü bir yere sahip olan Ulusal Turizm Kongresi’nin amacı; yurt içindeki yükseköğretim kurumlarının etkinliklerine bilimsel katkı ve danışmanlık sağlamak, saygın bir bilimsel toplantılar dizisi oluşturmak ve turizm alanındaki makale çalışmalarını teşvik etmektir. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin başta Turizm Fakülte ve Yüksekokulları olmak üzere; diğer sosyal bilimler alanındaki bölümlerden akademisyenler ile ülke ve bölge turizminin önemli isimlerini bir araya getirecek kongrenin, ülke turizminin önündeki sorunları ve çözüm önerilerini tartışarak hem reel sektöre hem de akademik çalışmalara katkıda bulunması amaçlamaktadır. Bu nedenle kongre ana teması “Akademi-Sektör Buluşması” olarak belirlenmiştir.

Yerel STK’ların, yerel sponsorların ve yerel bir turizm acentesinin katkılarıyla gerçekleştirilecek 3 gün sürecek 17. Ulusal Turizm Kongresi’ne, 272 bilim insanı katılacak ve kongre sonunda devir teslim töreni gerçekleşerek önümüzdeki yılın ev sahibi belirlenecektir.

 

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr