11. Kalkınma Planı Hazırlıkları Kapsamında Bölgemiz İllerinde Kadınlara Yönelik Paydaş Toplantıları Tamamlandı

Kamu ve özel kesim kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla hazırlanan Onuncu Kalkınma Planı’nın kapsadığı dönem (2014-2018) tamamlanmak üzeredir. On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları, 2019-2023 yıllarını kapsamak üzere Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda başlatılmıştır.

On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında merkezi düzeyde gerçekleştirilen Özel İhtisas Komisyonları ve istişare toplantılarının yanında yerel paydaşların, kadınların, gençlerin ve doğrudan vatandaşların kalkınma planı sürecine dâhil olması önem taşımaktadır. Temel kalkınma önceliklerinin tespitinde yerel ve merkezi düzeyler arasında bilgi ve görüş alışverişi, politikaların isabetli şekilde belirlenmesi, planın sahiplenilmesi açısından önem arz etmektedir.

Bu kapsamda Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın faaliyet alanında olan Aydın, Denizli ve Muğla illerinde kadınlara yönelik gerçekleştirilen il toplantıları geniş bir katılımla tamamlanmıştır. 11.Kalkınma Planı’na altlık teşkil edecek sonuçların alınacağı yerel paydaş toplantıları gençlere yönelik ve geniş katılımlı il toplantıları olarak 16 Şubat 2018 tarihlerine kadar devam edecektir. İlgili toplantılarla bölgedeki paydaşların On Birinci Kalkınma Planı'ndan beklentileri ile katkılarının alınması ve plana yansıtılması öngörülmektedir.

  • Her Hakkı Saklıdır © 2020 |
  • geka.gov.tr